Mainos

Israelissa ensimmäinen itsemurhaisku yli vuoteen

Räjähdys ostoskeskuksessa Dimonan kaupungissa on tappanut ainakin yhden ihmisen.

Poliisi on vahvistanut, että kyseessä oli itsemurhaisku. Itsemurhapommittajia oli kaksi, mutta poliisi ehti ampua toisen itsemurhapommittajan ennen kuin tämä ehti laukaista räjähteensä.

Pelastustyöntekijöiden arvioiden mukaan kuolleita on ainakin yksi. Lisäksi kymmenkunta ihmistä haavoittui.

Kyseessä oli ensimmäinen Israelissa tehty itsemurhaisku yli vuoteen.

Iskun tekijä väljästi yhteydessä Fatah-liikkeeseen

Iskun tekijäksi ilmoittautui Al Aksan marttyyrien prikaatit -järjestö, jonka katsotaan olevan väljästi yhteydessä palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin Fatah-liikkeeseen. Järjestö kertoi toimineensa yhteistyössä Palestiinan vapautuksen kansanrintama (PFLP) -järjestön aseellisen siiven ja aiemmin tuntemattoman Yhdistyneet vastarintaprikaatit -ryhmän kanssa.

Presidentti Abbas tuomitsi iskun oitis. Radikaali Islamilainen jihad -järjestö sekä Gazan aluetta hallinnoiva Hamas puolestaan ylistivät iskua kostona Israelin saartotoimille Gazassa. Hyvästiksi jättämällään videoviestillä toinen itsemurhapommittajista sanoi haluavansa hyökätä "Israelin johtamaa Gazan piiritystä vastaan".

Israelilaisviranomaiset vahvistivat molempien pommittajien olleen lähtöisin Gazasta. Heidän mukaansa on mahdollista, että he olivat saapuneet Israeliin Gazasta Egyptin kautta.

Gazan ja Egyptin raja oli avoinna lähes kaksi viikkoa palestiinalaistaistelijoiden räjäytettyä aukkoja raja-aitaan. Sillä aikaa sadattuhannet gazalaiset vaelsivat Egyptiin hankkimaan elintarvikkeita.

Gazan ja Egyptin välisestä rajasta suljettiin viimeiset aukot tänään.

(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.