Mainos

Israelin työväenpuolue jakaisi Jerusalemin

Israelin työväenpuolue on ilmoittanut, että se voisi luovuttaa Itä-Jerusalemin palestiinalaisille. Israelin hallitus sen sijaan jatkaa kovalla linjallaan ja kieltää tänäkin jouluna Arafatin perinteisen vierailun Betlehemissä.

Israelin oppositiossa oleva työväenpuolue on ilmoittanut, että se voisi luovuttaa Itä-Jerusalemin palestiinalaisille. Yllättävän ilmoituksen uskottiin herättävän kiivasta keskustelua ennen tammikuussa pidettäviä ennenaikaisia parlamenttivaaleja.

Työväenpuolueen pääsihteeri Ofer Pines sanoi puolueensa olevan valmis luopumaan palestiinalaisten asuttamasta Jerusalemin itäosasta, joka liitettiin Israelin alueisiin sen jälkeen kun israelilaisjoukot olivat miehittäneet alueen vuoden 1967 sodassa.

-Haluamme, että Jerusalemista tulee kaupunki, jossa ihmiset voivat elää normaalia elämää. Kaupunkiin liitetyt arabien asuma-alueet eivät ole osa kaupunkia, vaan tällä päätöksellä haluttiin laajentaa Jerusalemia, Pines sanoi Israelin radiossa.

-Jotta me saamme koko maailman tunnustamaan kaupungin juutalaisosan Israelin ikuiseksi pääkaupungiksi, meidän on luovuttava arabialueista. Ja matkalla rauhaan se olisi myös paras mahdollinen uutinen Israelin kansalle.

Israel on rakennuttanut lukuisia juutalaisten asuma-alueita myös itäiseen Jerusalemiin kuuden päivän sodan jälkeen. Useimmat ulkomaat eivät tunnusta Itä-Jerusalemin liittämistä Israeliin ja pitävät tästä syystä suurlähetystöjään Tel Avivissa.

Sharon: Arafat ei pääse Betlehemiin tänäkään jouluna

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi tänään, että Israelin joukot jäävät Betlehemiin joulun ajaksi ja ettei palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat pääse tänäkään jouluna käymään kaupungissa osallistuakseen keskiyön messuun.

Hallituksen istunnon jälkeen kerrottiin, että israelilaisjoukot jäävät joulunpyhien ajaksi Betlehemiin valvomaan järjestystä. Tästä syystä Arafatille ei myönnetä lupaa vierailla kaupungissa.

-Arafat ei pääse Betlehemiin jouluna eikä Israelin joukkoja vedetä kaupungista, sanoi kokoukseen osallistunut virkamies.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.