Israelilaispoliisi ampui kolmevuotiaan palestiinalaistytön Länsirannalla

Tältä pommitettu Gaza näyttää jouluaattona 0:36
Katso myös: Tältä pommitettu Gaza näytti jouluaattona

Kolmevuotias palestiinalaistyttö on kuollut israelilaispoliisien tulituksessa Länsirannalla tänään sunnuntaina.

Israelin poliisin asiasta antaman lausunnon mukaan poliisi yritti ampua kohti tarkastuspistettä syöksynyttä autoa, mutta osuikin toisessa autossa olleeseen lapseen. Ensiapuhenkilöstö vahvisti tytön kuolleen.

Israelin poliisin mukaan auto syöksyi Jerusalemin ja Ramallahin välisellä tarkastuspisteellä poliiseja kohti, mikä sai poliisit avaamaan tulen. Poliisin mukaan myös tällä autolla ajaneisiin osui, mutta heidän kunnostaan ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisin luovuttamien valvontakameravideoiden mukaan poliisit avasivat tulen molempia autoja kohti. Viranomaisten mukaan tapahtumista aiotaan käynnistää tutkinta.

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet myös Länsirannalla Israelin käydessä Gazassa sotaansa äärijärjestö Hamasia vastaan.

Blinken varoittaa konfliktin laajenemisesta

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken varoitti sunnuntaina, että Israelin Hamasia vastaan käymä sota voi laajentua muualle Lähi-itään.

– Tämä on alueella syvän jännitteen hetki. Tämä on konflikti, joka voi helposti muodostaa etäpesäkkeitä ja aiheuttaa entistä enemmän epävarmuutta ja kärsimystä, Blinken sanoi mediatilaisuudessa Qatarissa.

Blinken kuvaili myös Gazassa Israelin ilmaiskuissa kuolleiden kahden journalistin tapausta hirvittäväksi tragediaksi. Hänen mukaansa konflikti on vaatinut liikaa viattomia uhreja.

Ennen Qataria Blinken vieraili Turkissa ja Kreikassa, joissa niin ikään keskusteltiin muun muassa Gazan tilanteesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat