Mainos

Israel voimistanut iskujaan Gazaan

Israel on jatkanut Gazan moukarointia. Israelin armeijan mukaan iskut ovat vastaus palestiinalaistaistelijoiden tekemiin rakettihyökkäyksiin.

Silminnäkijälähteiden mukaan Israelin armeijan lentokoneet ja helikopterit tekivät varhain aamuyöllä Gazan kaistalla yhteensä neljä ohjusiskua. Kolme iskuista suuntautui Gazan kaupunkiin, joka pimeni täysin ohjusten katkaistua alueelta sähköt. Neljäs isku tehtiin el-Bureijin pakolaisleiriin Gazan keskiosaan.

Israelin armeija on vahvistanut iskeneensä pakolaisleiriin sekä muun muassa Fatah-puolueen toimistoon Gazan kaupungissa.

Länsirannalla Israelin armeija teki laajamittaisen ratsian palestiinalaisten äärijärjestöjen Hamasin ja islamilaisen Jihadin majapaikkoihin. Armeijan operaatioon osallistui kymmeniä panssaroituja ajoneuvoja.

Vastaus raketti-iskuihin

Ilmavoimat teki ilmaiskut vain muutamia tunteja sen jälkeen kun Israelin tykistö moukaroi Pohjois-Gazaa. Tulituksella vastattiin palestiinalaistaistelijoiden raketti-iskuun, armeija ilmoitti lausunnossaan. Ohjusiskuja tapahtui useita myös aiemmin päivällä.

Tarkkailijat arvioivat eilen Israelin hallituksen pyrkivän kovin ottein viestittämään, että Gazan kaistan luovuttaminen palestiinalaisten hallintaan ei uhkaa Israelin turvallisuutta. Jännitys alueella kiristyi viikonvaihteessa, kun Israelin puolelle ammuttiin kymmeniä raketteja. Niiden kohteena oli lähellä Gazaa sijaitseva Sderotin kaupunki.

Israelin sotilaat vetäytyivät Gazan kaistalta 12. syyskuuta.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomen uutiset 28.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.