Mainos

Israel poistaa kiistanalaiset metallinpaljastimet Temppelivuoren al-Aqsan moskeijan sisäänkäynneiltä

Israel poistaa kiistanalaiset metallinpaljastimet Temppelivuoren al-Aqsan moskeijan sisäänkäynneiltä, kertoo muun muassa Washington Post. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu päätti metallinpaljastimien poistosta maanantaina.

Israelin viranomaiset asensivat metallinpaljastimet sen jälkeen, kun kolme Israelin arabia salakuljetti aseita moskeijaan ja ampui kaksi israelilaista poliisia. Metallinpaljastimia alettiin poistaa varhain tiistaiaamuna. Lisääntyneet turvallisuustoimet Jerusalemin Temppelivuorella ovat lisänneet jännitteitä Israelin ja Jordanian välillä.

Jordanian virallisen uutiskanavan mukaan Jordanian kuningas Abdullah II olisi vaatinut Netanjahua poistamaan nykyisen kriisin aiheuttajat. Päätös metallinpaljastimien poistosta tulikin pian, kun Israel ja Jordania lopettivat diplomaattiset keskustelunsa.

Palestiinalaiset ovat sanoneet, että metallinpaljastimia ei asennettu heidän turvallisuutensa takia. Heidän mukaansa Israel haluaa vain kontrolloida moskeijaan sisäänpääsyä.

Arabiliitto on myös varoittanut Israelia tulella leikkimisestä sen jälkeen, kun Israel lisäsi turvallisuustoimia Jerusalemin Temppelivuorella. Arabiliiton pääsihteerin Ahmed Abul Gheitin mukaan yksikään arabi ei hyväksy pyhän paikan häpäisemistä.

Muslimit pitävät Temppelivuorta kolmanneksi pyhimpänä paikkana ja juutalaiset kaikkein pyhimpänä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.