Israel: Maassa työskentelevät Gazan palestiinalaiset palautetaan Gazaan – palautukset voivat koskea jopa 18 500 ihmistä

Israelin maahyökkäys etenee Gazan kaupunkiin – Hamas tekee kovaa vastarintaa 0:48
Israelin maahyökkäys etenee Gazan kaupunkiin – Hamas tekee kovaa vastarintaa

Israelin hallituksen turvallisuusneuvoston lausunnossa ei kerrottu, montako palestiinalaista Gazan kaistalle on tarkoitus palauttaa.

Israelissa työskentelevät Gazan palestiinalaiset palautetaan Gazaan, kertoi maan hallituksen turvallisuusneuvosto torstaina.

Neuvoston lausunnon mukaan kaikki Hamasin lokakuisen hyökkäyksen alkaessa Israelissa olleet ja sinne jääneet gazalaiset palautetaan Gazan kaistalle.

Lausunnossa ei kerrottu tarkemmin, kuinka monta ihmistä Gazaan palautetaan. Israelin puolustusministeriön alaisen COGAT-viraston mukaan noin 18 500 gazalaisella oli työlupa Israelin puolella ennen Hamasin hyökkäystä.

Turvallisuusneuvosto kertoi katkaisevansa kaikki maan kontaktit Gazaan.

Gazan kaistaa hallitsevan äärijärjestö Hamasin mukaan Gazassa on kuollut yli 9 000 ihmistä pian kuukauden kestäneissä Israelin pommituksessa. Kuolleista valtaosa on naisia ja lapsia. Kymmenien tuhansien gazalaisten kerrotaan myös haavoittuneen.

Israel hyökkäsi Gazaan sen jälkeen, kun Hamas oli hyökännyt Israeliin ja tappanut Israelin viranomaisten mukaan noin 1 400 ihmistä, valtaosin siviilejä.

Gazan eteläosassa Egyptin rajalla olevan Rafahin rajanylityspaikan kautta on tarkoitus jatkaa tänään Gazassa olevien ulkomaalaisten evakuointeja, kertovat uutistoimisto AFP:n lähteet. Torstaina Rafahin kautta evakuoitiin noin 400 ulkomaalaista tai kaksoiskansalaisuuden omaavaa palestiinalaista.

Lue myös:

    Uusimmat