Mainos

Israel ja palestiinalaisosapuoli tapasivat Ateenassa

Israelin ulkoministeri Shimon Peres tapasi tänään palestiinalaisministeri Nabil Shaathin Ateenassa. Kyseessä oli helmikuun vaalien jälkeen korkeimman tason tapaaminen Lähi-idän kiistan osapuolten välillä.

-

Ministerit tapasivat kansainvälisen Lähi-itä-kokoontumisen yhteydessä. He keskustelivat Ateenassa myös EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan kanssa. Solana toivoi osapuolten lopettavan Lähi-idän väkivaltakierteen. Palestiinalaisten Shaath peräänkuulutti Euroopan maiden aseman nostamista Lähi-idän rauhanprosessin yhteydessä.

Israelin ja palestiinalaisten turvallisuus- ja sotilasjohdon on määrä tavata vielä tänään. Israelin radion mukaan Yhdysvaltain edustaja on mukana neuvotteluissa. Radio sanoi Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin painostaneen osapuolia neuvottelupöytään.

Radiolähde kertoi myös, että Israelin odotukset neuvottelun tulosten suhteen eivät ole korkealla.
-Jos palestiinalaiset ilmaisevat halunsa tavata, vastaan myöntävästi. Me emme voi neuvotella tulituksen aikana, mutta voimme keskustella, miten se saadaan loppumaan, Israelin ulkoministeri Peres sanoi israelilaiselle televisiokanavalle.

Israelin armeija kertoi käyttäneensä tänään ensimmäistä kertaa kranaatinheittimiä palestiinalaisia vastaan. Kyseessä oli vastaus palestiinalaisten viimeöiseen kranaattituleen Pohjois-Gazassa, armeija ilmoitti. Palestiinalaiset ovat käyttäneet kranaatinheittimiä aiemmin israelilaisia vastaan, Israelin armeija muistutti. Tulitus suunnattiin palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin Gazassa olevia turvallisuusjoukkoja vastaan. Henkilövahinkoja ei sattunut.

(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.