Mainos

Ison-Britannian hallitus tukee sähköautoja puolella miljardilla

Miljoonatuilla tavoitellaan kilpailuetua Ison-Britannian autoteollisuudelle.

Ison-Britannian talousministeri Philip Hammond ilmoitti keskiviikkona reilun 450 miljoonan euron arvoisesta tuesta sähkö- ja robottiautojen kehittämiselle. Samalla Hammond ilmoitti tuesta sähköautoilun infrastruktuurille.

Talousministeri kertoi, että rahoituksella pyritään luomaan kilpailuetua maan autoteollisuudelle vähäpäästöisten ajoneuvojen ja itseajavien autojen rakentamiseen.

Lokakuussa Nissan ilmoitti aloittavansa kahden uuden mallin valmistamisen Isossa-Britanniassa. Autovalmistajan päätös on toistaiseksi suurin osoitus suuryrityksen antamasta tuesta, jonka saarivaltion hallitus on saanut kesäkuisen Brexit‑äänestyksen jälkeen.

Nissanin edustaja on kertonut, että yritys käy keskustelua Ison‑Britannian hallituksen kanssa siitä, miten maassa voitaisiin tukea ja edistää sähköautoilua. Iso-Britannia on eräs Nissanin tärkeimmistä markkina-alueista.

Isossa-Britanniassa viime vuonna myydyistä autoista yli 3 prosenttia oli vaihtoehtoisten polttoaineiden ajoneuvoja, kuten sähköautoja tai hybridejä. Tänä vuonna niiden myynti on kuitenkin ollut nousussa yli 23 prosenttia.


***

0:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.