Jari Isometsältä koruton näkemys Petter Northugin tulevaisuudesta: "Ura on ohi"

Petter Northugista kirja: ura täynnä menestystä ja kohuja 1:20

Viime vuosina pahoihin ongelmiin maastohiihtourallaan joutunut norjalaistähti Petter Northug ei nouse enää takaisin huipulle, arvioi MTV Sportin asiantuntija Jari Isometsä.

Pääkuvan videolla kuvia Northugin uran varrelta.

Northug, 32, on taistellut viimeiset kaksi vuotta sairastumisten ja loukkaantumisten kanssa. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja 13-kertainen maailmanmestari on menettänyt arvokasta harjoitteluaikaa ja terveyshuolista toipuminen ei ole sujunut toivotulla tavalla.

Norjalaistähti on sanonut kauden alla, ettei hänen kroppansa kestä harjoittelua tai kilpailemista. Northug on todennut, että ura saattaa olla ohi jo ennen joulua, jos muutosta ei tapahdu.

Jari Isometsän näkemys Northugin uran jatkosta on norjalaisen kannalta tyly.

– Kyllä se (ura) on ohi. Ei siitä pääse mihinkään. Hän on ollut jo niin pitkään siellä montussa. Yleensä, kun urheilija joutuu pieneen monttuun, niin sieltä pitää päästä aika nopeasti pois. Jos siellä on kaksi vuotta, niin seinämä on aika jyrkkä. Siinä alkaa jo oma usko horjua, Isometsä kommentoi. 

Isometsä arvostaa Northugin tekoja hiihtoladulla.

– Hän on värikäs ja hyvä hiihtäjä, ja hän on antanut paljon hiihdolle, mutta olisin todella yllättynyt, jos hän tulisi takaisin. Uskallan jopa sanoa, että se on ohi, asiantuntija summaa.

Northug on startannut kahden viime kauden aikana yhteensä seitsemään maailmancupin kisaan, vain kahteen Norjan ulkopuolella.

Huippuhiihtäjällä on jo ilmeisesti suunnitelma uran päättymisen varalle, sillä Norjan TV2-kanavan ohjelmapäällikkö Jarle Nakken paljasti hiljattain, että kanava on tehnyt Northugin kanssa pitkäkestoisen sopimuksen urheilun sisällöntuotantoon liittyen. 

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla tulevana viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat