Tahallaan luovuttaneelle Krista Pärmäkoskelle kirjallinen varoitus – "Olin ajattelematon"

Maastohiihtotähti Krista Pärmäkoski saa kirjallisen varoituksen keskeytettyään tahallaan Suomen Cupin sprinttikilpailun Rovaniemellä viime viikonloppuna, Suomen hiihtoliitto tiedottaa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Suomen Cupin hiihdoista Rovaniemeltä.

Pärmäkoski osallistui viime sunnuntaina sprinttikilpailuun ja keskeytti kilpailun alkueränsä loppusuoralla. Hiljentäessään vauhtiaan tahallisesti Pärmäkoski päästi edelleen toisen hiihtäjän, joka eteni välieriin.

Suomen Hiihtoliiton ja sen jäsenjärjestöjen järjestämissä kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailusääntöjä. Hiihtoliiton kotimaiset kilpailusäännöt ovat luonteeltaan kansainvälisiä sääntöjä täydentävät. Sääntöjen mukaan urheilijan tulee pyrkiä kilpailutilanteessa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Ensin Pärmäkosken ei koettu tehneen suoranaista sääntörikkomusta, mutta jälkikäteen tuomarineuvoston puheenjohtaja Jussi Prykäri totesi, että Pärmäkoski ei kuitenkaan täysin ole noudattanut kansallisia kilpailusääntöjä.

Nyt kansainvälinen TD-ryhmä (olosuhde- ja sääntöryhmä) on antanut Pärmäkoskelle tapahtuneesta kirjallisen varoituksen.

Pärmäkoski katuu ratkaisuaan jälkikäteen.

– Valmentaja Matti Haaviston kanssa käymäni palaverin lopputuloksena päätin osallistua sunnuntain kilpailuun, koska halusin varmuutta sprinttiin uusilla välineillä ja tekniikalla. Karsintahiihdon jälkeen kroppa tuntui poikkeuksellisen väsyneeltä ja tein päätöksen olla hiihtämättä kaikkia startteja. Päätös jättäytyä jatkopaikkojen ulkopuolelle oli minun ja myönnän arvioineeni tilanteen väärin. Olin ajattelematon, Pärmäkoski kertaa Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Otan vakavasti ja opikseni tästä. Nyt tekisin toisin. Tiedän säännöt tarkemmin ja opin virheistä. En halua toistaa tällaista. Otan vakavasti tämän päätöksen, Pärmäkoski summaa.

Maailmancup starttaa Rukalla ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat