Isometsä: Palkintopallille yltänyt Krista Pärmäkoski hyötyi "valtavasta avusta" – "Ei tarvitse edes vääntää kättä"

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä analysoi, että palkintokorokkeelle yltänyt Krista Pärmäkoski sai suurta etua suksistaan maanantain yhteislähtökisassa Tour de Skillä.

Pärmäkoski nousi henkilökohtaisessa maailmancup-kilpailussa palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen, kun hän oli kolmas Val di Fiemmen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Tour de Skillä.

– Kristan hiihto näytti tänään paljon viime aikoja helpommalta. Sitä edesauttoi se, että hänellä oli niin järkyttävän hyvä suksi, Isometsä perkaa.

– Kristalla oli varmasti kisan paras suksi. Siitä ei tarvitse varmasti edes vääntää kättä. Kun sinulla on ihan ok, hyvä päivä ja saat tuollaisen välineen porukassa, siitä on apua valtavasti ja hän pystyi puristamaan siitä porukasta kolmanneksi.

Kilpailun voitti Tourin kokonaistilannettakin johtava Venäjän Natalia Neprjajeva. Norjan Heidi Weng jäi 3,7 sekuntia ja Pärmäkoski 4,8 sekuntia. Pärmäkosken palkintosijaa uhkasi tiukimmin Ruotsin Ebba Andersson, joka jäi suomalaisesta 2,7 sekuntia.

Kerttu Niskasen hiihto vaikean näköistä

Suomalaisittain sen sijaan harmillista oli, että Tour de Skin kokonaistilanteessa toisena ennen maanantain kilpailua ollut Kerttu Niskanen menetti asemiaan. Niskanen alkoi pudota jo ennen kilpailun puoltaväliä kärkijoukon vauhdista, ja sijoittui lopulta seitsemänneksi (+43,5).  

– Kyllähän Kertun käyrä on ollut laskeva Lenzerheiden voiton jälkeen. Monesti urheilijalla käy sillä tavalla, kun saa sellaisen hiihdon kuin Lenzerheidessa tuli. Yleensä kun täysosuma tulee, se tarkoittaa, että koneesta on saatu kaikki ja vähän ylikin, Isometsä alustaa.

– Kun kilpailurumba on näin tiivis, ei Lenzerheiden suorituksen jälkeen ole missään vaiheessa päässyt palautumaan. Hiihtäminen on ollut Lenzerheiden jälkeen vaikean näköistä. Se oli jo Oberstdorfissa sellaista, ja sama jatkui tänään.

Isometsä muistaa myös omalta uraltaan kilpailuja, joissa sai puristettua itsestä "kaiken ja vähän enemmänkin", ja korostaa, ettei sellaisesta palautuminen ole päivän juttu.

– Kerttu on kuitenkin edelleen niin kovan tason urheilija, että pystyy huononakin päivänä taistelemaan noin hyvin.

Niskanen lähtee huomiseen loppunousuun Tour de Skin kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta, kaksi sekuntia ennen Pärmäkoskea.

Lue myös:

    Uusimmat