Mainos

Isometsä: Matti Heikkisen iso päivä – "Nyt pitää kulkea, muuten alkaa usko loppua"

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat Suomen suurimmat menestystoivot Planican sunnuntaisissa maailmancup-hiihdoissa, mutta suurin huomio kiinnittyy Matti Heikkisen iskukykyyn, C Moren asiantuntija Jari Isometsä ennakoi.

Niskanen ja Pärmäkoski lämmittelivät koneistonsa välieräpaikoilla lauantain perinteisen sprintissä. Sunnuntaina naisilla on edessä 10 kilometrin ja miehillä 15 kilometrin perinteisen kisat – menestysmatkoja Pärmäkoskelle ja Niskaselle.

4:38

Matka on myös Heikkisen bravuureita, mutta maailmanmestarin kunto on huolestuttanut koko alkukauden.

– Ne harvat kisat, jotka Heikkinen on hiihtänyt, ovat menneet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta penkin alle. Olympialaisiin on nyt reilut kaksi viikkoa, joten hän haluaa varmasti itsekin signaalin siitä, että homma alkaa onnistua. Nyt pitää hiihdon jo kulkea, muuten Matillakin alkaa usko loppua, Isometsä ennakoi.

Kyllä kunto tästä nousee -lausetta voi käyttää vielä marras-joulukuussa, mutta näin lähellä arvokisoja sitä perustelua ei voi enää käyttää. Sunnuntai on siis Matille iso päivä. Jos takkiin tulee puolitoista minuuttia, niin siinä käy helposti niin, että viimeistelyleirillä ei ole luottoa omaan tekemiseen. Viimeiset kisat ovat tärkeitä juuri siksi, että valmistavassa vaiheessa ei tarvitse olla epävarma, itsekin lukuisiin arvokisoihin urallaan valmistautunut Isometsä arvioi.

Kerttu Niskanen kymppisakkiin?

Suomen naishiihdon toinen menestystoivo Kerttu Niskanen hiihti tätä viikonloppua ennen edellisen kerran Tour de Skillä, sillä hän jätti SM-kisat väliin. Sprintissä hän karsiutui niukasti erävaiheesta, mikä oli Isometsälle yllätys.

– Kertun tarvitsi hiihtää vain kolme minuuttia kovaa lauantaina. Olisiko tukkoinen meininki sprintissä johtunut pidemmästä kisatauosta? Toivotaan, että sprintti avasi paikkoja. Häneltä pitää odottaa sijoitusta kymppikärkeen sunnuntaina.

Yhdeksi seurattavaksi Isometsä nostaa myös kokeneen Aino-Kaisa Saarisen, jolle perinteisen kymppi on paraatimatka.

– Aino-Kaisan kohdalla jännittää se, että jaksaako hän kovaa vauhtia pidempäänkin. Hänelle on tullut normaalimatkojen kisoissa aika nopeasti katkeaminen hyvien alkujen jälkeen. Tässä mielessä kisa on henkisesti tärkeä myös Saariselle, jotta valmistautuminen olympialaisiin sujuu levollisesti, Isometsä summaa.

Naisten 10 kilometrin (klo 10.25) ja miesten 15 kilometrin (klo 13.25) suorina lähetyksinä sunnuntaina C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

4:32

2:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.