Iso ranskalaislehti ryöpyttää maansa päätöstä: "Kuin idiootit?"

9:27
Aki Riihilahti kertoi eurooppalaisen jalkapallon tilanteesta Uutisaamussa 27. toukokuuta.

Suuri ranskalaislehti L'Equipe on nostanut tikunnokkaan Ranskan hallituksen päätöksen, jonka myötä maan jalkapallokausi päättyi ennenaikaisesti.

Ranskan hallitus linjasi huhtikuun lopussa, ettei urheilutapahtumia saisi koronavirustilanteen myötä järjestää ennen syyskuuta. Samalla Ranskan jalkapalloliigan kausi päättyi ennenaikaisesti ainoana viidestä suuresta eurooppalaisesta pääsarjasta.

Koronaviruspandemian keskeytettyä sarjatoiminnan Englannin, Espanjan, Italian ja Saksan jalkapallosarjojen kanssa toimittiin toisin. Kyseisissä maissa jäätiin odottamaan koronatilanteen etenemistä ennen lopullisten päätösten tekemistä.

Englannissa, Espanjassa ja Italiassa kautta ollaan nyt jatkamassa ja Saksassa pelit ovat pyörähtäneet jo uudelleen käyntiin.

L'Equipe on havainnollistanut tilannetta kaaviolla maiden päätöksistä. Siinä missä muiden maiden päätökset on esitetty vihreällä pohjalla, kauden päättyminen Ranskassa on korostettu punaisella värillä.

– Kuin idiootit? Ranskan laajalevikkisimpiin sanomalehtiin lukeutuva L'Equipe on otsikoinut jutun.

Ranskan mestariksi kruunattiin tutusti PSG. Joukkueet ehtivät pelata vain 27–28 ottelua, kun täysi kausi olisi sisältänyt 38 peliä.

Seuraava liigakausi Ranskassa voi tällä haavaa alkaa jo ennen syksyä: se on alustavien tietojen mukaan käynnistymässä 23. elokuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja