Mainos

"Iso muutos vaikuttaa aina henkilöstöön"

Nokian uusi, kolmeen jaettu, strategia on saanut varsinkin henkilöstön tuotekehityksestä takajaloilleen. Varsinkin, kun Symbian- ja Meego-käyttöjärjestelmät aiotaan ajaa alas. Nokian johtokunnan jäsen Niklas Savander sanoo strategian olevan merkittävä suunnanmuutos Nokialle. Savanderin mukaan iso muutos vaikuttaa väistämättä myös henkilöstöön.

MTV3:n uutisille antamassaan haastattelussa Savander sanoo, että suunnittelu strategian toteuttamiseksi on aloitettu.

- Vielä on liian aikaista sanoa, miten tällainen vaikuttaa Suomessa eri paikkakunnilla tai muualla maailmassa, Savander sanoo.

On arvioitu, että Nokian leikkauksissa on kysymys ylivoimaisesti suurimmasta rakennemuutoksesta, mitä koskaan ennen on kohdistunut uuden teknologian toimialoille Suomessa.

- Suomi on suhteellisesti suurimpia tuotekehitysmaitamme. Suhteellisesti leikkuri näin ollen osuu pahemmin Suomeen kuin moneen muuhun alueeseen, Savander vielä tähdentää.

Työ- ja elinkeinoministeriön johdolla käynnistetään yhteistyössä Nokian kanssa toimet rakennemuutoksen hallituksi hoitamiseksi.

Savander kertoo Nokian informoineen maan hallitusta ja kuntia asioista ennakkoon.

- Otamme erittäin vakavasti vastuumme henkilöstön osalta.

Kysymykseen, milloin voidaan odottaa konkreettisia nimiä tai numeroita, Savanderilla on varma vastaus.

- Nyt suunnittelussa on meneillään ensimmäinen päivä. On kaikkien etu, että saamme asiat kuntoon mahdollisimman nopeasti. Tänään emme voi kuitenkaan sanoa tämän enempää. Heti kun on lisätietoa, niistä keskustellaan kaikkien osapuolten kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.