Ismo Vuori

Ismo voi mielestään hyvin ja elämäntavat tukevat omaa hyvinvointia ja terveyttä. Liikunta on säännöllistä ja riittävän tehokasta kohottamaan kuntoa. Olo on yleensä virkeä ja energinen. Päiviin sisältyy riittävästi palauttavia hetkiä, uni maistuu ja ravintotottumukset tukevat päivittäistä palautumista.

Ismon arki sisältää paljon matalatehoista liikkumista, sillä askeleita kertyy 9900–1200 päivävauhtia. Hyvinvointianalyysin mukaan Ismon askeleista kertyi terveysliikuntaa kohtalaisesti eikä mittausjaksoon sisältynyt kuntoa kohottavaa liikuntaa. Kohottaakseen kuntoaan Ismon tulee lisätä liikunnan tehokuutta. Hikoiluttavaa, hengästyttävää ja sykettä kohottavaa liikuntaa tarvitaan 3–5 kertaa viikossa, 30 minuuttia kerrallaan, muutaman viikon ajan, että kunto alkaa selvästi nousta. Merkittävien harjoitusvaikutusten syntymiseen tarvitaan 3–4 kuukauden treenijakso.

Mittauksen perusteella Ismon työaika on aika-ajoin fyysisesti kuormittavaa, mutta työpäivien sisällä tapahtuu mukavasti myös palautumista. Tyypillisesti palauttavat hetket ovat aamulla ennen kello 9, lounasaikaan sekä keskellä iltapäivää. Tauot toimivat. Hienoa, että palautumista tapahtuu työssäkin!

Myös Ismon vapaa-aika sisältää mukavasti palauttavia hetkiä. Ismon voimavarat ehtivät palautua hyvin viikonlopun aikana sekä alkuviikon öinä. Ismo rauhoittuu hyvissä ajoin illalla ja palautuminen alkaa jo tv:n ääressä reilusti ennen nukkumaanmenoa. Rauhoittuminen näkyy yöunessa selvästi. Palautuminen alkaa heti nukahtamisen jälkeen ja lähes koko yö on palauttavaa unta. Uniaika on keskimäärin 6 tuntia 45 minuuttia yössä ja palautumisen laatu keskinkertainen. Palautumisen kannalta on tärkeää, että uniaika ei lyhene ja palauttavan unen osuus pysyy jatkossakin suurena. Palautumisen laatua voi yrittää parantaa kohentamalla fyysistä kuntoa ja lisäämällä päiväaikaisten palauttavien hetkien määrää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat