Ismo Leikolan ja Angelika-vaimon rakkaus alkoi ystävyydestä – suhde kukoistaa 12 vuodenkin jälkeen: "Meillä on aina mielenkiintoista puhuttavaa"

1:15
Ismo Leikola kertoo mitä eroa on suomalaisella ja amerikkalaisella kateudella.

Ismo ja Angelika ovat pitäneet yhtä jo yli 10 vuotta.

Koomikko Ismo Leikola toteutti vaimonsa Angelikan kanssa yhden suuren unelman. He julkaisivat yhdessä Suo, kuokka ja Hollywood -kirjan, jossa käsitellään ja pohditaan yhteiskunnallisia kysymyksiä ja pariskunnan henkilökohtaista elämää Yhdysvalloissa. 

Vaikka Ismo kirjoittaa työkseen paljon stand upia, oli kokonaisen kirjan kirjoittaminen täysin erilainen kokemus. 

– Sanotaan, että pienestä asti olen arvostanut kirjailijoita ja haaveillut kirjoittamisesta. Kirjan kirjoittaminen on kuitenkin ollut se vaikein ja ultimaattisin juttu. Olen ollut aika skeptinen sen suhteen, että voisin itse kirjaa saada aikaiseksi, Joonas Nordman Show'ssa lauantaina vieraileva Leikola kertoo MTV Uutisille.

Ratkaisevaksi tekijäksi muotoutui Leikolan vaimo Angelika.  

– Se, että teimme kirjan yhdessä vaimon kanssa oli ratkaiseva tekijä. Jos minun olisi pitänyt kirjoittaa kirja yksin, se olisi jäänyt tekemättä. Kyllä yhteistyömme oli se, mikä tämän mahdollisti.

Leikolat ovat tottuneet työskentelemään yhdessä. Sen lisäksi, että pariskunta pallottelee yhdessä stand up -sisältöjä, Angelika hoitaa monia käytännön asioita. Niinpä kirjan tekeminen yhdessä oli luonnollinen yhteistyön jatkumo.

– Molemminpuolinen arvostus on kasvanut entisestään, kun saimme tämän toistemme tuella aikaiseksi.

– Meille oma kirja on todella iso juttu, sillä olemme tehneet tämän täysin itse. Voimme taputella toisiamme selkään siitä hyvästä.

Vaikka kirjan kirjoittaminen oli koomikolle uutta, intoutui hän kirjoitusprosessiin täysillä.

– Sitten itsellänikin lähti ihan lapasesta, että tekstiä syntyi yhtä soittoa monta päivää, Leikola muistelee.

Leikola on koomikkona tottunut siihen, että palautetta omasta tekemisestä tulee heti. Kirjoitusprosessissa vastaavaa ei ollut tarjolla.

– Palaute stand upissa tulee esityshetkellä, joko juttu oli hauska tai sitten ei. Kirjaa kirjoittaessa tilanne on käytännössä päinvastainen. Toki palautetta voi saada esimerkiksi kustantajalta, mutta se tulee viiveellä.

– Kun kirjoitimme kirjaa yhdessä, sain palautetta ja kannustusta koko ajan vaimoltani. Sillä tavoin hommassa pysyi tekemisen meininki.

Suhde kukoistaa

Ismo ja Angelika ovat pitäneet yhtä jo pitkään. Niin pitkään, ettei Ismo muista äkkiseltään edes kuinka kauan.

– Olemme olleet yhdessä pitkään, yli kymmenen vuotta. Ehkä 12? Jotain sinnepäin, Ismo naurahtaa.

Nykyisen avioparin suhde alkoi ystävyydestä.

– Olimme aluksi ystäviä jonkun aikaa. Myöhemmin suhteemme muodostui parisuhteeksi ja lopulta tällaiseksi, että teemme myös töitä yhdessä.

Leikola korostaa parisuhteessa käytävien pitkien keskustelujen merkitystä. 

– Meidän juttumme on loputon keskustelu. Niitä käymme edelleen päivittäin, Ismo kertoo.

– Suomalaisessa kulttuurissa on klisee, että aviomiehet eivät jaksa kuunnella vaimojensa lätinöitä. Meillä se on toisinpäin. Silloin kun olen keikkareissuilla ja vaimoni on kotona, vedämme päivittäin maratonpuheluita. Joskus puhumme vieläkin enemmän, kun olemme eri aikavyöhykkeillä, hän paljastaa.

Jutun juurta riittää. Sitä Leikola pitää erittäin tärkeänä.

– Meillä on aina mielenkiintoista puhuttavaa, joista syntyy paljon ajatuksia ja sisältöä niin kirjaan kuin stand upiin. Olemme hyvin kommunikaatiolähtöinen pari.

– Itselleni on erittäin vieras ajatus, etten jaksaisi kuunnella oman vaimon lätinöitä. Siitä herää ajatus, että miksi sitten on parisuhteessa henkilön kanssa, jonka kanssa ei halua keskustella.

Ismo Leikola nähdään 3.4. Joonas Nordman Show'ssa vieraana. Ohjelma on katsottavissa lauantaina MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja