Mainos

Isisin vastainen koalitio ylistää Isis-johtajan surmaa, mutta taustalla velloo epävarmuus – ”Trump puhuu Syyriasta niin, että Yhdysvallat olisi siellä turvaamassa öljyä”

3:05
Mari Karppinen kertoi Kympin uutisissa Isisin vastaisen koalition tunnelmista.

Isisin vastainen koalitio kokoontui jälleen aloittaen suitsutuksella Isis-johtajan surmaamisesta, mutta taustalla on huoli Yhdysvaltojen arvaamattomuudesta.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että jopa Isisin osittaisesta voitosta puhuttaessa maat ovat silti huolissaan Isisistä ja erityisesti sen ideologian uhasta. Samaan aikaan Yhdysvaltain toimet herättävät epävarmuutta, vaikka maa haluaa korostaa olevansa rintaman johtaja.

– Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi siitä yleisestä huolesta, että Yhdysvallat presidentti Trumpin suulla puhuu Syyriasta ja sen lähialueista niin, että Yhdysvallat olisi siellä turvaamassa öljyä. Se huolettaa muita liittolaisia, sillä Yhdysvaltojen toivottaisiin puhuvan enemmän siitä, että olemme siellä, jotta Isis ei jälleen nousisi, Karppinen kertoo.

Samaan aikaan erimielisyyksiä on paljon vangittujen Isis-taistelijoiden ja näiden perheiden palauttamisesta. Esimerkiksi Turkki ja Yhdysvallat haluaisivat palauttaa nämä lähtömaihinsa mahdollisimman nopeasti, kun taas muun muassa Suomi haluaisi taistelijat tuomittavaksi rikoksista niihin maihin, joissa rikokset on tehty. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja