Putin kritisoi suorin sanoin Turkin toimia Syyriassa: Hyökkäykset voivat vapauttaa tuhansia Isis-taistelijoita – "Tämä on todellinen uhka meille kaikille"

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole varma voisiko Turkki estää Isis-vankien pakenemisen. Putin puhui johtajille Keski-Aasian Turkmenistanin pääkaupungissa Ašgabatissa maan johtajia tavatessaan. 

Aiheesta kirjoittaa brittilehti The Guardian. Putin sanoi tapaamisessa, ettei ole varma, voisiko Turkki estää Isis-taistelijoiden vapautumisen Pohjois-Syyrian hyökkäysten yhteydessä.

– Se on aluetta, johon Isis-taistelijat on keskitetty, jonne heidät on pidätetty kurdien sotilaallisen ryhmän toimesta, Putin sanoi. 

– Nyt kun Turkin armeija on tulossa, kurdit ovat jättämässä nämä leirit ja Isisin taistelijat voivat silloin paeta. En ole varma, voiko Turkin armeija ottaa taistelijat hallintaansa, Putin sanoi. 

Kurdien vartioima massiivinen pidätysleiri sijaitsee Pohjois-Syyriassa, jossa tuhannet Isis-taistelijat ja vangit ovat pidätettyinä. Putin korosti, että Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin tulisi pysäyttää hyökkäys ja sanoi, että Isis-taistelijat ovat uhka kaikille. 

– Tämä on todellinen uhka meille kaikille. Miten ja minne he matkustaisivat? Turkin läpi, muiden maiden läpi, syvemmälle Syyrian kontrolloimattomalle alueelle, sitten Irakiin ja muihin valtioihin. Meidän tulisi ymmärtää ja tietää se ja ottaa käyttöön tiedustelukäytänteet käsitelläksemme uutta uhkaa, Putin sanoi. 

Lähde: The Guardian

Video: Turkin hyökkäys voi suosia Isisiä. 

Turkki murjoo Isis-terroristeja vartioivia kurdeja – millainen vaara Euroopalle muodostuu? 3:26

Lue myös:

    Uusimmat