Mainos

Isis mestasi "venäläisvakoojan" – raju uhkaus Venäjän kansalle

Äärijärjestö Isis on julkaissut videon, jossa se mestaa venäläiseksi vakoojaksi väittämänsä miehen. Isisin mukaan mies halusi liittyä terroristijärjestöön mutta oli oikeasti venäläisvakooja.

Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN, joka huomauttaa, ettei videon aitoudesta tai siinä näkyvästä henkilöstä ole varmuutta. Videolla Isis myös uhkaa Venäjän presidentti Vladimir Putinia sekä Venäjän kansalaisia.

– Te ette löydä rauhaa kodeissanne. Tapamme poikanne, yhden jokaista täällä tapettua poikaa vastaan. Tuhoamme kotinne, yhden jokaista täällä tuhottua kotia vastaan, videolla sanotaan ennen mestausta.

On ollut tiedossa, että Isisin riveihin on liittynyt useita venäläisiä Syyriassa ja Irakissa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Isis väittää venäläistaistelijoiden olevan vakoojia. 

Tammikuussa levisi video, jossa poika ampuu kaksi venäläisvakoojaksi väitettyä miestä.

Venäjä ilmoittanut olevansa valmis yhteistyöhön terrorismin vastaisessa taistelussa. Se on jo tehnyt useita ilmaiskuja terroristijärjestöä vastaan.

Eilen Venäjä jatkoi Turkin kovistelua, joka sai alkunsa venäläisen sotilaskoneen pudottamisesta viime viikolla. Venäjän mukaan sillä on todisteita, joiden mukaan Turkki ja maan presidentti ovat sotkeutuneet laittomaan öljykauppaan äärijärjestö Isisin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.