Mainos

Isät, lukekaa lapsillenne kirjoja! Se tekee teistä tutkitusti parempia vanhempia

Tuoreen tutkimuksen mukaan lukemisesta on huomattavaa hyötyä sekä isille että lapsille. 

Aiempien tutkimusten mukaan lukeminen lisää onnellisuuden tunnetta sekä pidentää elinikää. Nyt lukemisen on todistettu auttavan myös perhe-elämässä. 

Science Dailyssa esitellyn tutkimuksen mukaan lapsille lukeminen auttaa nimittäin miehiä kehittämään taitojaan vanhempana.

Vanhemmuuden taidot parantuivat peräti kolmanneksella

Aiemmin lukemiseen liittyvät tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä äiteihin, mutta tässä New Yorkin yliopiston tekemässä tutkimuksessa huomio on käännetty täysin miehiin.

Pieneen tutkimukseen osallistui 126 isää, jotka lukivat kirjoja yhdessä lastensa kanssa säännöllisesti kahdeksan viikon ajan. Jo kahden kuukauden lukemisjakson havaittiin saavan aikaan huomattavia tuloksia.

Kyselylomakkeiden ja tutkijoiden tekemien havaintojen perusteella lukeminen auttoi miehiä vanhemmuuteen liittyvien taitojen, kuten rutiinien, hyvästä käytöksestä palkitsemisen ja huomionhakuisuuteen suhtautumisen kanssa yli kolmanneksella lukemattomiin isiin verrattuna.

Standardoitujen testien avulla saatiin lisäksi selville, että lasten kielellinen kehitys ja kouluvalmius kasvoivat 30 prosenttia kyseisen ajanjakson aikana. Yhdessä lukemisesta on siis hyötyä sekä isille että lapsille. 

Lähde: NPR

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.