Mainos

Isäpuolta syytetään venäläispojan murhasta

Kaksi vuotta sitten Toholammilla kadonneen venäläispojan isäpuolta syytetään pojan murhasta. Valtionsyyttäjä Pekka Koponen päätti syytenimikkeestä viime torstaina.

Syyttäjä on saanut tutkinnan valmiiksi ja Kokkolan käräjäoikeus jatkoi miehen vangitsemista. Seuraavan kerran asia on oikeuskäsittelyssä ensi viikon perjantaina.

Isäpuoli vangittiin viime maaliskuussa, jolloin mies tunnusti teon. Tuolloin hän kertoi surmanneensa luonaan asuneen ja koulua käyneen poikansa kotonaan Toholammilla ja laittaneensa ruumiin surmatyön jälkeen jätesäkkiin ja vieneensä sen autolla syrjäiselle metsätielle. Siellä hän jätti ruumispussiin tien ojaan.

Poliisilla oli helmikuussa käsitys siitä, mihin ruumispussi on mahdollisesti jätetty. Maastosta Keski-Pohjanmaalta löytyi viitteitä siitä, että kyseisessä paikassa voi olla ruumis. Poliisi onnistui jatkotutkimuksissaan löytämään kaksi vuotta vanhan ruumiin jäänteet ja pystyi dna-tutkimusten perusteella tunnistamaan sen kuuluvan pojalle.

-Yksilöinti on syyttäjän ja poliisin osalta riittävä, Pekka Koponen kertoo.

Tämän tarkempia yksityiskohtia 13-vuotiaan pojan ruumiin löytymisestä hän ei tässä vaiheessa halua kertoa.

Isäpuolta epäillään myös venäläisen vaimonsa surmasta. Tältä osin syyteharkinta on vielä kesken, mutta valmistuu loppuviikolla. Nainen löytyi surmattuna asunnostaan Kostamuksessa pian pojan katoamisen jälkeen huhtikuussa 2000.

Surmasta epäilty toholampilainen mies on syntynyt vuonna 1950. Hän on istunut vankilassa 1970-luvun lopulla tehdystä henkirikoksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.