Mainos

Isälleen lapsen synnyttänyt Marlene vaatii insestin uhrien oikeuksiin parannuksia: "Alaikäisille tehtävät abortit pitäisi tutkia paremmin"

2:28

Julkisuudessa avoimesti puhunut, isänsä seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutunut Marlene Otieno osallistui tänään mielenilmaukseen, jossa vaaditaan insestin uhrien oikeuksiin parannuksia.

Marlene Otienon seksuaalinen hyväksikäyttö alkoi hänen ollessaan 9-vuotias. Hänelle tehtiin alaikäisenä useita abortteja, joista ensimmäinen tytön ollessa vasta 11-vuotias. Hän myös synnytti isälleen lapsen.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi isän muutama viikko sitten törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Tytär tuli tekojen seurauksena useita kertoja raskaaksi, hänelle tehtiin useita abortteja ja hän synnytti isälleen lapsen.

March for change with Marlene -tapahtuma järjestettiin Senaatintorilla Helsingissä ja sen organisoi sosiaalitieteiden opiskelija Julia Wilson-Hangasmaa. Lakialoitteet luovutettiin samassa yhteydessä kansanedustaja Arja Juvoselle (ps.). Juvonen on aiemmin vaatinut, että lakimuutoksen myötä alle 17-vuotiaan aborttiin tulee olla kahden lääkärin lupapäätös.

MTV tavoitti Otienon iltapäivällä.

March for change with Marlene -tapahtuman marssijat vaativat lakiin seuraavia muutoksia:

1.   Vaaditaan, että lapseen kohdistuvan seksuaalisen rikoksen ilmoitusvelvollisuuden rikkomisessa rikos ei vanhene.

2.   Vaaditaan, että viranomaisilla on velvollisuus tutkia asiaa, vaikka asianomainen peruu rikosilmoituksen, kun kyseessä on seksuaalinen rikos, joka kohdistuu alaikäiseen.

3.  Vaaditaan, että viranomaisilla on velvollisuus tutkia asiaa, vaikka ilmoittaja on muu kuin asianomainen itse, kun kyseessä on seksuaalinen rikos, joka kohdistuu alaikäiseen.

4.  Vaaditaan, että yksikään lääkäri ei saa tehdä päätöstä alaikäisen abortista yksin.


– Hienosti meni ja mukavasti oli porukkaa kanssani viemässä tätä asiaa eteenpäin. Saimme lakimuutosasiat luovutettua eteenpäin ja seuraavaksi laaditaan nettiadressi, jotta ihmiset pääsevät allekirjoittamaan sitä. Yritämme saada sen tehtyä ensi viikolla.

Otienon avoimuus on saanut paljon kiitosta ja kannustusta.

– Pitää sanoa suoraan, että kiitän todella paljon suomalaisten antamasta kannustuksesta. Sillä jaksaa eteenpäin. Asia ei ole enää yksin minun harteilla.

Otiene myös kokee, että näin vaikeasta asiasta puhumisen kynnys on madaltunut.

– Ihmiset ovat ottaneet positiivisesti sen, että olen tuonut tämän asian ulos. Onhan se joillekin todella vaikeaa ja ihmiset käyvät asioita eri tavoilla läpi. Joillekin puhuminen voi olla vaikeaa ja toisille helpompaa. Toivon, että he uskaltaisivat puhua ja hakea apua.

Yhtälailla hän toivoo, että hänen tapauksen myötä myös ulkopuoliset uskaltaisivat havaita ja puuttua.

– Se on tärkeää koska lasten ei kuulu tällaisia asioita sanoa. Havainto pitäisi tulla aikuisilta. Se, että ryhdytään tutkimaan, pitäisi tulla aikuisilta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.