Isac Elliot nappasi uuden tittelin – edustaa Suomea maailmalla

Niin Suomessa kuin ulkomailla menestynyt poppari Isac Elliot on saanut uuden, kansainvälistä yhteistyötä tukevan nimityksen.

Suomen Oslon-suurlähetystö nimitti pop-artisti Isac Elliotin Suomen nuorisosuurlähettilääksi Norjassa. 13-vuotiaana tähteyteen ponnistanut Isac tunnetaan muun muassa hiteistään New Way Home, Baby I, First Kiss ja Lipstick.

– Aivan loistava fiilis nimityksestä! Sain pinssin, jossa on Norjan ja Suomen liput sekä tämän todistuksen, Isac esitteli EVS-lähetyksessä.

Nyt 15-vuotias Isac Elliot saa edustaa Suomea ensimmäisenä nuorisosuurlähettiläänä, koska hän on tehnyt erityisellä tavalla Suomea ja suomalaista kulttuuria tunnetuksi Norjassa.

– Isac Elliotin musiikki yhdistää pohjoismaisia nuoria ja lisää yhteisymmärrystä heidän välillään. Tästä nuoresta artistista välittyy positiivinen ja maanläheinen elämänasenne. Suuresta suosiostaan huolimatta hänellä on jalat maassa ja aikaa myös faneilleen. Hän myös tekee tärkeää kiusaamisen vastaista työtä olemalla mukana norjalaisessa Bruk hue -kampanjassa, sanoo Suomen Norjan-suurlähettiläs Erik Lundberg.

– Isac Elliot on loistava keulakuva Suomelle, ja siksi hän ansaitsee työstään tunnustuksen”, suurlähettiläs jatkaa.

Äidinkielenään ruotsia puhuva Isac Elliot on myös kaksikielisen Suomen sanansaattaja. Hän vastaa norjalaismedian haastatteluihin ruotsiksi ja kommunikoi myös norjalaisfaniensa kanssa äidinkielellään.

Nuorisosuurlähettilään tehtäviin kuuluu erityisesti suomalaisten ja norjalaisten nuorten välisten kontaktien edistäminen. Isac Elliot on sytyttänyt Suomi-kipinän, joka on erinomainen lähtökohta yhteistyön tiivistämiselle.

Supersuosittu poptähti on otettu saamastaan kunnianosoituksesta.

– En pysty sanoin kertomaan, miten hienolta tämä tuntuu. Todella suuri kunnia ja tosi kiva, että nuoria ja nuorten tekemisiä huomioidaan näin. On hienoa, että saan minun musiikillani edustaa Suomea ulkomailla. En olisi tosin ikinä uskonut, että saan tällaisen tunnustuksen. Norjassa olen ollut paljon. Se on todella hieno ja kaunis maa, ja ihmiset ovat mukavia ja positiivisia, Isac Elliot kommentoi nimitystään.

Isac Elliot nimitetään nuorisosuurlähettilääksi Suomen suurlähettilään residenssissä Oslossa torstaina 18. helmikuuta.

Katso videolta suorassa lähetyksessä nähdyt Isac Elliotin videoterveiset Norjasta.

Enbuske, Veitola & Salminen -talk show torstaisin klo 21:00 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat