Mainos

Isä irtisanottiin perhevapaan takia – käskettiin valita työ tai perhe

Työnantaja teki Velimatille selväksi, ettei hoitovapaalle ole jäämistä, kirjoittaa Akavalainen-verkkolehti.

Pariskunta oli toivonut lasta jo jonkin aikaa. Koneinsinööri Velimatti oli uudessa työssään koeajalla, kun hänen vaimonsa tuli raskaaksi. Mies kertoi asiasta myös työnantajalleen.

Velimatti vakinaistettiin, ja hän toimi yrityksen ainoana mekaanisena suunnittelijana. Tämän vuoksi hän oli kertonut jo keväällä, että aikoo jäädä syksyllä hoitovapaalle.

– Olin luvannut, että en vaimoani jätä yksin siinä. Kun ilmoitin hoitovapaasta, sanottiin suoraan, että jos sellaisen tempun teet, niin hei hei.

Lehden mukaan Velimatti yritti neuvotella osittaisesta hoitovapaasta. Lopulta johtaja vaati miestä valitsemaan joko työn tai perheen. Velimatin mukaan neuvottelut olivat luonteeltaan pelkkää huutamista ja haukkumista.

Velimatti jäi suunnittelemalleen hoitovapaalle. Työnantaja taas piti kiinni uhkailuistaan ja palkkasi miehen tilalle toisen tekijän.

Tilanteesta seurasi oikeusjuttu. Velimatti voitti niin käräjäoikeudessa kuin hovissakin, sillä hänet oli irtisanottu laittomasti. Hän sai myös hyvät korvaukset.

– En pidä konflikteista, ja tilanne oli ikävä. En vieläkään saa yhtä hyvää palkkaa kuin ennen, joten kalliiksi tuli. Mutta perhe oli minulle työtä tärkeämpi asia, kun annettiin nämä vaihtoehdot. Työksi teen sitä, mitä osaan, mutta se ei ole elämäntehtäväni, mies sanoo lehdelle.

Velimatin nimi on muutettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.