IS: Suomessa leviää hämärä työtarjous – salaperäinen "Otto Virtanen" lupailee rikkauksia, mutta puheet voivat olla hölynpölyä

Suomessa on liikkeellä huijausviestejä verkostoitumispalvelu Linkedinin nimissä, kertoo IS Digitoday.

Lehden mukaan suomenkielisessä sähköpostitse liikkuvassa viestissä kerrotaan, että lähellä oleva yritys etsii välittömästi uutta työpaikkaa.

Viesti kulkee otsikolla Työtarjous Linkediniltä, mutta viestissä mukana olevat linkit johdattelevat aivan muualle kuin luvatun työpaikkatarjouksen luokse.

Digitoday kertoo, että linkkejä klikkaamalla päätyy sivustolle, jossa houkutellaan sijoittamaan bitcoin-virtuaalivaluuttaan ja lupaillaan rikasta elämäntyyliä.

Sivustolla on muun muassa video, jossa esiintyvä "Otto Virtanen" kertoo olleensa tavallinen ohjelmoija, kunnes sai johtajaltaan salaisen tehtävän kehitellä valuuttakauppoja. Nyt miehen kehittelemä ohjelma tuottaa voittoa hänen kertomansa mukaan 550 euroa tunnissa.

Tilausansa tai suuria riskejä

IS Digitoday kertoo, että mikäli sivustolla kirjautuu eteenpäin omilla tiedoillaan, päätyy lopulta varsinaiselle valuuttakauppasivustolle, jossa kysytään ensimmäisenä käyttäjän maksutietoja.

Digitodayn mukaan sivustolle ei kannata antaa luottokortti- tai muutakaan tietoa, sillä on mahdollista, että kyseessä on tilausansa.

Myös itse sivustolla varoitellaan, että valuuttakaupat voivat tuottaa myös tappioita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja