IS: ParkkiPate pommitti helsinkiläisautoilijaa kymmenillä perintäkirjeillä – hävisi oikeudessa jo toistamiseen

Vaarallinen väärinpysäköinti alkoi Helsingissä heti uuden lain ensimmäisenä aamuna – johtaa välittömään hinaukseen:"Todella huono uudistus" 4:28
Vaarallinen väärinpysäköinti alkoi Helsingissä heti uuden lain ensimmäisenä aamuna vuosi sitten kesäkuussa. Katso videolta, mikä tällaisessa pysäköinnissä on pielessä ja mitä mieltä pysäköinnintarkastajat ovat lakiuudistuksesta.

Yksityinen pysäköinninvalvontafirma ParkkiPate oli tyytymätön käräjäoikeuden taannoiseen ratkaisuun ja lähti hakemaan saataviaan hovista. Ilta-Sanomat uutisoi firman jääneen toistamiseen tyhjin käsin.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi puolitoista vuotta sitten pysäköinninvalvontayritys ParkkiPaten kanteen, jonka se oli nostanut helsinkiläistä autoilijaa vastaan.

ParkkiPate oli määrännyt yhteensä kymmenkunta pysäköintivirhemaksua neljälle eri autolle, jotka olivat kaikki saman henkilön nimissä. Virhemaksut oli määrätty Espoossa vuosina 2016–2017. Haltijalle oli lähetetty IS:n mukaan 35 perintäkirjettä.

Autojen haltija kiisti pysäköineensä autot itse ja kertoi lainailleensa niitä kavereilleen, jotka olivat vastuussa virheellisistä pysäköinneistä. Henkilö ei kuitenkaan suostunut nimeämään kavereitaan, joten todistustaakka pysäköintiä koskevan sopimuksen syntymisestä lankesi ParkkiPatelle.

Ilta-Sanomien mukaan hovioikeus katsoi eilen maanantaina antamassaan ratkaisussa, ettei ParkkiPate ollut kyennyt osoittamaan tällaisen sopimuksen syntymistä, joten se piti käräjäoikeuden päätöksen voimassa.

ParkkiPate määrättiin maksamaan kummankin osapuolen yhteensä noin 13 500 euron oikeudenkäyntikulut. Päätöksestä voi valittaa korkeimpaan oikeuteen, mikäli se antaa valitusluvan.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat