Mainos

IS: Opettaja avautuu koulujen arjesta: Vaippojenvaihtoa ja nälkäisiä lapsia

Kunnilla ei ole aina varaa tarjota henkilökohtaista avustajaa erityisavun tarpeessa oleville lapsille. Opettaja kertoo Ilta-Sanomissa, että tämä johtaa tilanteisiin, joissa opettaja joutuu huolehtimaan esimerkiksi lapsen vaippojenvaihdosta ja jättämään muut oppilaat luokkaan.

Itäsuomalaisessa alakoulussa opettanut nainen kertoo Ilta-Sanomissa siitä, millaisia varjopuolia on erityisen avun tarpeessa olevien lapsien integroimisessa osaksi normaalia luokkaopetusta niissä tapauksissa, joissa lapsella ei ole henkilökohtaista avustajaa.

– On ollut tapauksia, joissa kouluun tullut lapsi on käyttänyt vielä vaippoja. Usein taustalla on ollut joku sairaus. Tietenkin niitä vahinkoja on sattunut myös kesken koulupäivän. Ei niitä lapsia ole tietenkään siihen tilanteeseen voinut jättää, opettaja kertoo Ilta-Sanomissa.

– Pahimmillaan on ollut hetkiä, että muut lapset on pitänyt jättää hetkeksi luokkaan ja hoitaa asia kuntoon. Mitä jos silloin sattuu jotain? Kuka kantaa siitä vastuun?

OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen kommentoi Ilta-Sanomille, että mikäli jatkuvia hoidollisia aputoimia tarvitseva lapsi on mukana normaalissa opetuksessa, hänellä pitäisi olla henkilökohtainen avustaja.

Kunnilla ei kuitenkaan ole tarpeeksi määrärahoja henkilökohtaisten avustajien palkkaamiseen.

– Välillä lapset tulevat kouluun nälkäisinä ja erittäin likaisissa vaatteissa. Tietenkin siinä annetaan jotain ruokaa. Nykyään opettajana toimimiminen muistutta sosiaalihoitajan työtä. Voimia se vaatii, vaikka tätä ammattia todella paljon rakastan, opettaja kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.