Mainos

Tällaistakin opettajan arki voi olla: Vanhemmat soittelevat hiprakassa iltaisin

1:14:36

Koululaisten vanhemmat eivät aina tiedä missä raja kulkee koulun ja kodin yhteistyössä. OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka kertoo opettajien saavan toisinaan puheluita myöhään illalla.

– Osa vanhemmista luulee, että opettajat ovat käytettävissä 24/7, mutta opettajillakin on omat työaikansa ja perheensä. Sellaisiakin puheluita tulee, että soitetaan kun on muutama lasi otettu lauantai-iltana.

– Vanhempien yhteydenotot lasten asioissa ovat tietysti tervetulleita, mutta ei välttämättä yöaikaan eikä sunnuntaina, sanoi kouluaiheesta SuomiAreenassa Porissa keskustellut Misukka.

Misukka kertoo myös, että toisinaan yhteyttä otetaan vähintäänkin erikoisista aiheista.

– Kun olen itse ollut opettajana, niin eräs vanhempi tuli sanomaan, että hänen lastaan ei voi laittaa tien toiselle puolelle kouluun, että jos lapsi hyppää sillalta kesken matkan, on se minun vikani. Siinä tuli mieleen, että eikö tällaiset asiat pitäisi opettaa kotona, Misukka muistelee opettaja-aikojaan.

SuomiAreenan koulutuspaneelissa niin ikään keskustellut opettaja ja näyttelijä Ernest Lawson puolestaan sanoo laittavansa selvät rajat sille, milloin häneen voi olla kouluasioissa yhteydessä.

– Kouluasiat hoidetaan työaikaan eikä keskellä yötä. Osa opettajista ei ehkä osaa vetää rajoja ja ovat ihmeissään, jos vanhemmat tulevat lankoja pitkin kotiin, Lawson sanoo.

Lawson sanoo kuitenkin olevan eniten huolissaan niistä vanhemmista, jotka eivät ota lainkaan yhteyttä.

–  En voi sanoa, että vanhemmat olisivat koskaan liian kiinnostuneita lastensa asioista. Enemmänkin olen huolestunut, jos vanhempi ei käy vanhempainilloissa tai häneen ei saa yhteyttä lapsen asioissa.

Ernest Lawson jäi tämän vuoden alussa tauolle luokanopettajan työstään, koska näyttelijän työt niin vaativat. Hän ei aio kuitenkaan luopua opettajan työstään.

– En aio jättää opettajan hommia. Minulle opettajan työ ei ole koskaan ollut suunnitelma B.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.