Mainos

IS: Ministeriö ehdottaa kansalaisille oikeutta ottaa kiinni laittomasti maassa oleskelevat – Oikeusministeri: "Täysin virheellinen tieto"

Oikeusministeriö on laatinut Ilta-Sanomien mukaan muistion, joka laajentaisi jokamiehen kiinniotto-oikeuden maassa laittomasti oleskeleviksi epäiltyihin. Oikeusministeri Antti Häkkänen kiistää Ilta-Sanomien tiedon.

– Täysin virheellinen juttu. Oikeusministeriö EI ole liittämässä jokamiehen kiinniotto-oikeutta ulkomaalaisrikkomuksiin, Häkkänen kirjoittaa Twitterissä.

Ilta-Sanomien mukaan ministeriön arviomuistiossa on ehdotus, jonka mukaan maassa laittomasti oleskeleva on tuomittava sakkoihin tai enintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Jos muutos toteutuisi, se tarkoittaisi, että aiemmin jokamiehen kiinniotto-oikeutena tunnettu yleinen kiinniotto-oikeus kohdistuisi myös laittomasta maassa oleskelusta epäiltyihin. Tämä siksi, että muutokseen sisältyisi mahdollinen vankeusrangaistus.

Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Janne Kanerva sanoo lehdelle, että kiinniotto-oikeutta täytyisi käyttää harkiten ja siihen täytyisi olla hyvät perusteet. Pelkästään se, että joku on ulkomaalaisen näköinen, ei riitä.

Oikeusministeriön arviomuistiossa todetaan, että laiton maassa oleskelu saattaa tulla sivullisen henkilön tietoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.