Mainos

IS: Ministerien avustajat väärinkäyttivät valtion maksukorttia – ostivat nuuskaa ja olutta

Ministerien avustajat ovat joutuneet korvaamaan valtion kortilla tehtyjä ostoksia, kertoo Ilta-Sanomat.

Ministerien avustajat ovat ostaneet valtion maksukortilla muun muassa nuuskaa ja alkoholia. Valtiokonttorin määräyksen mukaan valtion korttia saa käyttää vain virka- ja työtehtävien hoitamisesta koituvien kulujen maksuun. Yksityismenoja korteilla ei saa maksaa.

Ilta-Sanomien mukaan ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) erityisavustaja Jyrki Peisa on joutunut korvaamaan valtiolle työtapaamiseen liittyviä alkoholilaskuja. Peisa maksoi ministeriön iltatapaamisessa helmikuussa kuusi olutta ja yhden Irish coffeen. Hintaa alkoholiostoille tuli 54 euroa.

Peisa on myös joutunut korvaamaan lounastapaamisessa nauttimansa viinit, joiden hinnaksi tuli 76 euroa. Ympäristöministeriön edustaja kertoi Ilta-Sanomille, että ministeriön ohjeen mukaan lounailla ei lähtökohtaisesti tarjota alkoholia. Iltatapaamisen tarjoilut puolestaan katsottiin liiallisiksi.

Myös puolustusministeri Jussi Niinistön avustajat ovat käyttäneet korttia virheellisesti. Avustajakuntaan kuuluva adjutantti Sami Jaakkola osti viime marraskuussa Tukholmasta ministeriön kortilla nuuskaa 170 euron arvosta. Adjutantti ilmoitti ostoksesta itse ministeriölle ja kulut perittiin häneltä takaisin.

Puolustusministeri Niinistön erityisavustaja Petteri Leino puolestaan osti tammikuussa Alkosta kuusi olutta ja muovipussin yhteishintaan 26 euroa. Ostos arvioitiin yksityiskuluiksi jälkikäteen. Oluet oli nautittu automatkalla seurueessa, johon kuului ministeriön ulkomaalaisia vieraita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.