Mainos

IS: Kotihoito jätti muistisairaan vanhuksen päiviksi ilman ruokaa

Järvenpäässä asuvan ikäihmisen omaiset ovat päättäneet tehdä tutkintapyynnön kotihoidosta, uutisoi Ilta-Sanomat. Lehden mukaan muistisairas vanhus jätettiin useiksi päiviksi kotiinsa ilman ruokaa.

Kotihoito on käynyt antamassa lääkkeitä 76-vuotiaalle naiselle joka päivä. Lisäksi kotihoito on välittänyt kokonaisen viikon ruoat kattavan kauppalistan kauppaan ja kauppias on tuonut listan mukaiset ruoat naiselle viikoksi kerrallaan.

Naisen miniä kertoo Ilta-Sanomille, että kotihoito on unohtanut jo useita kertoja hoitaa kauppapalvelun kokonaan.

– Tänä viikonloppuna kävi neljännen kerran niin, että kotihoito unohti kauppapalvelun ja rouva oli kokonaan ilman ruokaa. Jääkaapista loppui kaikki eikä siellä ollut muruakaan ruokaa. Emme tiedä tarkkaan, kuinka pitkään hän on ollut ilman ruokaa, mutta todennäköisesti 4-5 päivää, naisen miniä kertoi lehdelle.

Vanhuksen ainoat omaiset ovat poika ja tämän perhe, jotka asuvat 250 kilometrin päässä. Tieto ruoan loppumisesta tavoitti omaiset, kun äiti alkoi soitella ja kertoi, ettei kaapissa ole ruokaa.

Perhettä on autellut tuttu taksikuski, joka on välillä käynyt tarkistamassa naisen jääkaapin sisällön, käyttänyt naista kaupassa ja syöttänyt tämän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.