Mainos

IS: Käyttäjälle lähes 300 euron lasku Windowsin automaattipäivityksestä

Windows-päivityksestä voi tulla kallis lasku, kertoo Ilta-Sanomat. Espoolainen Oili Hvitfelt, 69, näyttää joutuvan maksamaan jopa 277 euroa automaattisen päivityksen johdosta. Viime päivinä on kerrottu, että lukuisissa tietokoneissa on ollut ongelmia Windows-päivityksissä.

Hvitfelt kertoo Ilta-Sanomille olleensa illalla maksamassa laskuja, kun hiirikuvake alkoi yhtäkkiä vilkkua tietokoneen ruudulla ja hävisi. Sitten ruudulle tuli ilmoitus, jossa luki "Windows päivittää".

– Heti pelkäsin, että onko se nyt Windows 10, koska en ollut koskaan aiemmin nähnyt samanlaista ilmoitusta, Hvitfelt sanoo Ilta-Sanomille.

Hvitfelt jätti ohjeiden mukaan koneen päälle ja meni nukkumaan. Aamulla kone ei enää toiminut. Vaikutti siltä, että se yritti käynnistyä toistuvasti uudelleen.

Hvitfelt toimitti koneen huoltoon, ja muutaman päivän päästä tuli ilmoitus, että kone tarvitsee uuden kiintolevyn. Huoltoyhtiön mukaan kiintolevy, korjaustyöt, Windows 7:n palauttaminen ja rahti maksaisivat yhteensä 277 euroa.

Jos Hvitfelt päättää olla korjauttamatta konetta, lasku on joka tapauksessa 76 euroa.

Microsoftilta kerrottiin Hvitfeltille, että on epätodennäköistä, että Windows 10 olisi hajottanut koneen kiintolevyn.

Kuluttajaoikeusneuvoja Jaana Kortteinen sanoo lehdelle, että kulujen pitäisi mahdollisesta tällaisessa tapauksessa jakautua kuluttajan ja kaupan kesken, mutta kiintolevyn rikkoutumisen syy pitää ensin selvittää tarkasti.

Microsoft muutti Windows 10:n myötä päivitysrutiineitaan siten, että päivitykset asentuvat automaattisesti Windows Update-palvelun kautta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.