IS: Kari Tapion kanssa muusikon viimeistä iltaa viettänyt mies kertoo ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäiväillan tapahtumista: "Tulimme nopeasti juttuun ja Kari halusi jatkoille mukaan"

1:34
Kari Tapion jäämistöä myytiin huutokaupassa.

Kari Tapion kanssa itsenäisyyspäivän jatkoja viettänyt mies kertoo laulajan viimeisestä illasta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Iskelmälaulaja Kari Tapio menehtyi sairaskohtaukseen 65-vuotiaana 7. joulukuuta vuonna 2010. Tapion uutisoitiin tuolloin olleen juhlimassa itsenäisyyspäivää itselleen entuudestaan tuntemattomien miesten kanssa Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevassa yksityisasunnossa. Iltaa oltiin lähdetty jatkamaan Pitäjänmäkeen Helsingin keskustan liepeillä sijaitsevasta ravintola Manalasta, jonne laulaja oli lähtenyt juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä. 

– Kari oli halunnut lähteä niiden jätkien messiin. Hän oli itse halunnut maksaa taksin, Tapion poika Joona Jalkanen kertoi vuonna 2010 Ilta-Sanomissa.

Lauantaina 5. syyskuuta Ilta-Sanomat julkaisi haastattelun toisen miehen kanssa, joka oli ollut viettämässä iskelmälaulajan kanssa tämän viimeiseksi jäänyttä iltaa. Mies haluaa pysytellä nimettömänä. 

Miehen mukaan hän oli ystävänsä kanssa ravintola Manalassa viettämässä itsenäisyyspäivän iltaa ja he huomasivat illan aikana Kari Tapion olleen samassa ravintolassa. Miehet eivät olleet entuudestaan tuttuja Kari Tapion kanssa, eivätkä he olleet ravintolassa toistensa kanssa tekemisissä. Tuttavuutta miehet tekivät Kari Tapion kanssa vasta lähistöllä sijaitsevalla Jaskan grillillä Manalan suljettua ovensa. 

– Myöhemmin grillillä hän koputti olkapäähäni ja kyseli, että pojat pojat, mikä meininki? Tulimme nopeasti juttuun ja Kari halusi jatkoille mukaan. Siitä sitten lähdettiin taksilla ystäväni kerrostaloasunnolle Pitäjänmäkeen, mies kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa. 

Hetken tuumailujen jälkeen kolmikko suuntasi yhdessä jatkoille Pitäjänmäkeen, jonne Kari Tapion oli tarkoitus tulla vain piipahtamaan. Visiitti venyi kuitenkin yli yön mittaiseksi ja miehen mukaan Kari Tapio nukkui yönsä lattialle tehdyssä pedissä patjalla, jonka asunnon isäntä laittoi laulajalle huolellisesti valmiiksi.

Miehen mukaan jatkoilla ei ollut lainkaan aggressiivisuutta, vaan hyväntuulista keskustelua. Kari Tapio oli miehen mukaan haastanut kaksikkoa leikkimielisesti painiotteluun, mutta kyseessä oli miehen mukaan ainoastaan sanailua, eikä tilanne ollut missään vaiheessa kääntymässä fyysiseksi. 

– Se oli ihan vaan leikkiä. Ei tullut painia, eikä missään vaiheessa ollut mitään aggressiivisuutta. Liikuimme täysin samoilla aaltopituuksilla.

Seuraavana päivänä Kari Tapion perhe alkoi kaipailla muusikkoa kotiin, ja lopulta laulaja suuntasi kotimatkalle, vaikka olisi vielä halunnut jäädä kyläilemään. Kari Tapio menehtyi sairaskohtaukseen tuolla taksimatkalla kotiinsa Espoon Haukilahteen. Ilta-Sanomien haastatteleman miehen mukaan uutinen laulajan kuolemasta oli järkyttävä kaksikolle, joka oli viettänyt Kari Tapion kanssa hänen viimeisen iltansa. 

Jo pian Kari Tapion kuoleman jälkeen uutisoitiin "mysteeriseurueesta", joka oli ollut laulajan seurassa tämän viimeisenä iltana, ja yleisesti pohdittiin laajalti, oliko tapauksessa jotain hämärää. Kari Tapion läheiset ovat kuitenkin myös vahvistaneet Ilta-Sanomien mukaan, ettei mieskaksikon toiminnassa ole ollut mitään hämäräperäistä tai väärää. Ilta-Sanomien haastatteleman miehen mukaan myös Kari Tapion sittemmin menehtynyt leski Pia Viheriävaara otti häneen muutaman kerran yhteyttä. 

– Vielä noin kolme vuotta Kari Tapion kuoleman jälkeen Pia soitti minulle. Silloin hän sanoi minun olevan hyvä ihminen ja mukava mies. Se tuntui kieltämättä hyvältä. Se hellitti ahdistusta koko tapauksesta, mies kertoo.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja