Mainos

IS: Inkeriläisiä leimataan uhaksi Venäjällä

Venäjän mediassa leviää vääriä väitteitä inkeriläisistä. Ilta-Sanomien mukaan suomensukuisia syytetään halusta hajottaa Venäjä ja jopa natsisympatioista.

Ongelma on syntynyt siitä, että virallinen inkeriläisten järjestö Inkerin Liitto sotketaan tahallaan tai tahattomasti Inkerin itsenäisyyttä ajavaan Vapaa Inkeri -järjestöön.

– He ovat erikoinen venäläisryhmä, joka ei ole koskaan ollut meihin missään yhteydessä ja jolla ei ole suomalaista identiteettiä, Pietarin Inkerin Liiton pitkäaikainen aktivisti, ulkosuomalaisparlamentin varapuheenjohtaja Wladimir Kokko kertoo Ilta-Sanomissa. 

Kokko kummastelee, miksi Venäjän lakien vastaisen Vapaan Inkerin annetaan jatkaa toimintaansa.

– Turvallisuuspalvelu tietää varmasti nimeltä jokaisen heistä, sillä he osallistuvat usein mielenosoituksiin. Mutta miksi heitä suojellaan, kun Venäjällä pidätetään pienemmistäkin asioista? Kokko ihmettelee Ilta-Sanomissa.

Kokko ei sulje pois mahdollisuutta, että Vapaata Inkeriä käytettäisiin tahallisesti niin, että inkeriläisiä voisi leimata uhaksi.

Leningradin alueen kuvernööri Aleksandr Drozdenko on lisännyt lausunnoillaan inkeriläisten huolta.

Drozdenko on muun muassa nähnyt inkeriläisten ja Ukrainan kehityksessä yhtäläisyyksiä ja varoitellut fasismin itämisestä alueella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.