Mainos

IS: Eläkeläismies kertoi lapsen pahoinpitelyepäilyistä monille tahoille – täysin turhaan

0:21

Eläkkeellä oleva oululaismies yritti lastensuojelun lisäksi saada myös muita viranomaisia ja järjestöjä puuttumaan nyt käräjillä olevan perheen tilanteeseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Eteläsuomalaisen perheen vanhempia syytetään Helsingin käräjäoikeudessa alle kouluikäisen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Oikeudenkäynnistä uutisoinut Helsingin Sanomat on kertonut, että mies otti yhteyttä kolmen eri paikkakunnan lastensuojeluviranomaisiin, mutta hänen ilmoituksiaan ei otettu vakavasti. Asia lähti etenemään vasta kun mies kertoi epäilyistään tutulle toimittajalle ja tämä otti yhteyttä poliisiin.

Ilta-Sanomien mukaan mies otti yhteyttä myös ely-keskukseen, lapsiasiavaltuutettuun sekä Mannerheimin lastensuojeluliittoon ja Lasten ystäviin, kun yritti saada jonkun selvittämään perheen tilannetta.

–  Reklamoin asiasta ely-keskukseen. Kirjoitin lastensuojelun ylitarkastajalle neljä ruudullista sähköpostia, mies kertoi IS:lle.

Mies kertoi myös kannelleensa viranomaisten toiminnasta Valviralle, joka kuitenkin katsoi, ettei sosiaaliviranomaisten toiminta antanut aihetta toimenpiteisiin.

Vanhemmat kiistävät syytteet

Helsingin Sanomat on kertonut, että eläkeläismies tutustui perheeseen purjehdushankkeen myötä. Perhe aikoi pitkälle purjehdukselle ja halusi apua kokeneelta purjehtijalta.

Eläkeläismies oleili viikon verran perheen veneellä, jolloin hän kiinnitti huomiota perheen toisen lapsen kohteluun.

Syyttäjän mukaan vanhemmat antoivat lapselle vähän ruokaa ja pakottivat lapsen syömään ja nukkumaan lattialla. Lapsen käsiä ja jalkoja oli teipattu yhteen, ja häntä oli rangaistu viileillä suihkuilla.

Lapsi oli epäiltyjen rikosten aikaan 5–6-vuotias. Syyttäjän mukaan vanhempien toiminta johti lapsen kehityksen viivästymiseen ja pituuskasvun taittumiseen. Vanhemmat ovat kiistäneet syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.