Mainos

IS: Diplomaatin omaisuudesta perintökiista

Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä melko harvinainen perintöriita, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Diplomaattitehtävissä olleen vainajan suku on vienyt oikeuteen vuonna 2011 laaditun testamentin, joka määrää valtaosan perinnöstä yleishyödyllisille järjestöille Amnestylle ja SPR:lle.

IS:n mukaan kiistan kohteena oleva omaisuus on varsin huomattava, mutta ei useiden miljoonien luokkaa. Vainaja teki elämänuransa diplomaattina.

Vainajan sukulaiset vaativat oikeudessa testamentin mitätöimistä. Heidän mukaansa vainajan todellinen tahto oli ilmaistuna aiemmassa, vuonna 2009 laaditussa, testamentissa, jossa perintö jaettiin sukulaisten kesken.

Molemmat testamentit löytyivät jäämistöstä kuoleman jälkeen. Uudempi asiakirja on kahden todistajan allekirjoittama, mutta kanteen mukaan todistajat kirjoittivat nimensä paperiin, kun siinä ei ollut diplomaatin nimeä. 

Pian tämän jälkeen diplomaatti joutui sairaalahoitoon eikä ollut sukulaistensa mukaan enää kykenevä tekemään testamenttia. 

Vuoden 2009 testamentissa perintö jaettiin sukulaisille. Jäämistöstä löytymeen asiakirjan päälle oli vedetty huteralla käsialalla yliviivaus ja sana "peruutettu".

Kanteeseen ei ole vielä vastattu käräjäoikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.