IS: Bemarikerhon puheenjohtaja ei menetä yöuniaan ikävien BMW-uutisten vuoksi: "Päinvastoin – korostaa merkin paremmuutta"

0:43
Bemarikuskin törttöily aiheutti hurjan kolarin.

BMW-merkkinen kuljetin ja ylinopeus ovat legendaarinen yhdistelmä liikenneuutisoinnissa. Merkin ja ajotyylin yhteys ei ole tuulesta temmattu. Asian tiedostaa myös Ilta-Sanomien haastattelema Suomen BMW-kerhon puheenjohtaja.

Poliisin, Traficomin ja Autoalan tiedotuskeskuksen datan perusteella Suomessa ajetaan eniten ylinopeuksia BMW-merkkisillä autoilla. Kärkikolmikon täydentävät Audi ja Mercedes-Benz.

Usein saksalaisautojen vahvaa edustusta sekä tämän että muiden vastaavien listojen kärjessä perustellaan sillä, että niillä ajetaan paljon nimenomaan maanteillä. Yleinen puolustus on sekin, että tehokkaalla, mukavalla ja hyvillä ajo-ominaisuuksilla varustetulla autolla nopeus voi lipsahtaa huomaamatta turhan suureksi.

Ilta-Sanomien haastattelema Suomen BMW-kerhon puheenjohtaja Mika Jantunen on hänkin samoilla linjoilla.

– Sellainen käsitys minullakin, on että bemarikuskit saavat paljon sakkoja. Bemareita on Suomessa todella paljon, se on nopea ja mukava ajajan auto. Välillä käy niin, että nopeus karkaa yli sallitun.

Jantusta ei kuitenkaan häiritse se, että ylinopeuksista kertoviin uutisiin liittyy usein nimenomaan BMW. Hän ei usko sen tekevän hallaa merkille.

– Päinvastoin, sehän korostaa merkkiä ja sen paremmuutta. Kunhan uutiseen ei liity kolareita, Jantunen toteaa IS:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja