Mainos

Irwinistä tehdään elokuva

Timo Koivusalon elokuva Rentun Ruusu kertoo Irwin Goodmanin ja Vexi Salmen, kahden suomalaisen musiikki- ja viihdemiehen värikkään tarinan. Elokuvan pääosissa nähdään Irwininä Martti Suosalo ja Vexi Salmena Ilkka Koivula. Kuvaukset alkavat Ulvilassa 31.1.2000.

Rentun Ruusun ensi-ilta on tammikuussa 2001, jolloin tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Irwinin kuolemasta.
-Suosion hurjimpina vuosina Irwin Goodman oli tähti, joka lensi helikopterilla keikkapaikalta toiselle. Tällainen oli Suomessa ennennäkemätöntä! Irwin tuli tunnetuksi nuorisoidolina, mutta uskollinen yleisö seurasi häntä loppuun asti. Irwinin musiikki elää ja monille hän on edelleen suuri sankari, perustelee Timo Koivusalo uuden elokuvansa aihevalintaa.

Irwinin ja Vexi Salmen yhteistyö oli kahden kauppa: Irwinin sävelsi runsaita ja rikkaita lauluja, joihin Vexi teki unohtumattomat sanat.
-Harvoin muistetaan, että Irwin oli itse aikamoinen musiikintekijä, muistuttaa Koivusalo.

Tekijän edellinen elokuva Kulkuri ja Joutsen päättyy vuoteen 1965, kun Reino Helismaa kuolee.
-Suomalaisen musiikin tarina jatkuu luonnollisesti samasta vuodesta Irwinin ensimmäisen levytyksen myötä. Tämä jatkumo oli mielessäni jo Kulkuri ja joutsen -elokuvaa tehdessäni, sanoo Koivusalo.

Rentun Ruusu -elokuvan käsikirjoitus on Vexi Salmen ja Timo Koivusalon käsialaa. Ohjauksesta ja tuotannosta vastaa Timo Koivusalo / Artista Filmi Oy.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.