Irtisanomiset sekoittavat Oulun asuntomarkkinat

Suuret irtisanomiset aiheuttavat rakennemuutospaikkakunnilla häiriöitä asuntokauppaan. Oulun seudulla it-alan työttömyys on aiheuttanut suuren omakotitalojen vyöryn asuntomarkkinoille.

Omakotitaloja on myynnissä jo yli viisisataa, mikä on kaksi kertaa normaalia enemmän. Talot päätyvät myyntiin osin pitovaikeuksien vuosi, osin siksi, että it-alan ammattilaiset lähtevät töihin muualle Suomeen tai Eurooppaan.

Paikallisille kiinteistövälittäjille tilanne on uusi: myytävää olisi pilvin pimein, mutta ostajat puuttuvat.

Osa taloista on ollut myynnissä jo pitkään. Huoneistokeskuksen myyntijohtaja Hannu Hietala myöntääkin, että hintapyyntöjä on jouduttu tarkistamaan alas päin.

Vaikka Ouluun on tullut paljon uusia start up-yrityksiä, kaupungista on kadonnut vuosien varrella hurja määrä it-töitä. Tällä hetkellä alalla on yli 800 työtöntä työnhakijaa, vaikka pääsääntöisesti alle nelikymppiset, koulutetut ja kielitaitoiset osaajat pyrkivät muualle töihin.

– Alkusyksystä on tehty työnhakumatkoja Etelä-Suomeen suuntaan ja muun muassa Kuopion suunnalle. Ulkomaista Ruotsi ja Norja kiinnostavat työnhakijoita, mutta myös Saksa, Alankomaat ja Hollanti, kertoo palvelujohtaja Mari Tuomikoski Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.