Mainos

Irlannissa eurovaalit ja avioerokansanäänestys – Pääministerin EU-myönteinen puolue matkalla voittoon, samoin avioeroehtojen lieventämisen kannattajat

6:35
Miksi EU-vaalien pitäisi kiinnostaa? Asiasta keskusteltiin eilen Huomenta Suomessa. Suomessa vaalipäivä on huomenna sunnuntaina.

Irlannissa ovensuukyselyt povaavat vaalivoittoa pääministerin EU-myönteiselle puolueelle eurovaaleissa.

Pääministeri Leo Varadkarin keskustaoikeistolainen Fine Gael -puolue oli johdossa kahdessa Irlannin kolmesta vaalipiiristä, käy ilmi RTE- ja TG4 -televisiokanavien tekemistä ovensuukyselyistä. Dublinin vaalipiirissä kärjessä on vihreä puolue 25 prosentin kannatuksella ja pääministeripuolue on saamassa 14 prosenttia äänistä.

Eteläisessä vaalipiirissä Fine Gaelin kannatus oli 16 prosenttia ja Fianna Fail ja Sinn Fein -puolueiden kannatukset olivat 13 prosentissa. Kolmannessa vaalipiirissä Fine Gael on saamassa ovensuukyselyjen mukaan 25 prosentin kannatuksen, ja toisena on Sinn Fein 15 prosentin osuudella.

Valtaosa jäsenmaista äänestää huomenna

Irlannissa ja Tshekissä järjestettiin eurovaaliäänestys perjantaina. Irlannissa äänestys oli yksipäiväinen, Tshekissä äänestystä jatketaan vielä tänään.

EU-vaalit alkoivat jo torstaina Hollannissa ja EU-eroon valmistautuvassa Britanniassa. Hollannissa EU-vastaisten oikeistopopulistien menestys näyttää ovensuukyselyiden mukaan jääneen odotettua heikommaksi.

Valtaosa EU:n jäsenmaista, Suomi mukaan lukien, äänestää sunnuntaina. Myös aiemmin äänestäneiden maiden tulokset julkistetaan vasta tuolloin.

Irlannissa pidettiin perjantaina EU-vaalien yhteydessä myös kansanäänestys avioeron myöntämisen ehtojen lieventämisestä. Ovensuukyselyjen mukaan 87 prosenttia äänestäjistä kannattaa myöntämisehtojen lieventämistä ja 12 prosenttia vastustaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja