Mainos

Irja Askola Suomen 100-vuotisjuhlavuoden avajaisissa: On aika siirtyä valittamisesta välittämiseen

2:36

Uuden vuoden aatto ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden avajaisjuhlat ovat houkutelleet Helsingin keskustaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Piispa Irja Askola kehotti juhlissa ihmisiä välittämään toisistaan.

Helsingissä Kansalaistorilla ja Töölönlahdella järjestettävään uudenvuodenjuhlaan on odotettu tänään ennätyksellisen suurta yleisöä. Helsingin poliisin mukaan paikalla voi olla ennakkoarvioiden mukaan jopa 60 000 ihmistä. Perinteinen juhlapaikka Senaatintori on kerännyt enimmillään noin 35 000 ihmistä.

Yksi juhlijoista, Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola, kehuu tilaisuuden tunnelmaa iloiseksi mutta rauhalliseksi. Alkavalta Suomen 100-vuotisjuhlavuodelta hän odottaa selviytysmitarinoita.

– Suomi on täynnä selviytymistarinoita. Esimerkiksi evakkomummot voisivat kertoa Muhammedille oman selviytymistarinansa. Eli nyt selviytymistarinoita kehiin, Askola vaatii MTV Uutisten haastattelussa.

Askola toivoo myös, että suomalaiset ymmärtäisivät arvostaa perusarkea.

– Meillä on isoja ongelmia niin täällä omassa maassa kuin globaalistikin, mutta aika monet asiat ovat kuitenkin aika hyvin, Askola toteaa.

Vihapuheelle Askola jättäisi mieluusti jäähyväiset.

– Oma uudenvuoden toiveeni on, että siirtyisimme valittamisesta välittämiseen ja vihapuheesta vuoropuheluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.