Carlos Santana pyytää anteeksi transvastaisia kommenttejaan: "Planeettamme on vapaan tahdon paikka"

Kitaristi Carlos Santana laukoi transvastaisia kommentteja konsertissaan heinäkuussa.

Kitaristilegenda Carlos Santana, 76, sai osakseen kritiikkiä 24. elokuuta, kun sosiaalisessa mediassa levisi video, jossa muusikko sanoi transsukupuolisuuden vastaisia kommentteja heinäkuussa New Jerseyn konsertissaan. 

– Kun jumala loi sinut ja minut, ennen kuin tulimme ulos kohdusta, tiedät, kuka olet ja mikä olet. Myöhemmin, kun kasvat aikuiseksi ja näet asioita ja alat uskoa, että voisit olla jotain, joka kuulostaa hyvältä, mutta tiedät, että se ei ole oikein, koska nainen on nainen ja mies on mies. Se siitä, Santana sanoo videolla. 

Voit katsoa videon klikkaamalla nuolta.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Santana lisäsi vielä, että mitä ikinä kukin kaapissaan tekee, se on jokaisen oma asia, ja hän hyväksyy sen. Hän mainitsi myös koomikko Dave Chapellen, jonka kanssa kertoi olevansa samaa mieltä. Chapellea on kritisoitu viime vuosina transvastaisista kommenteista stand up -esityksissään. 

Videon levittyä Santana julkaisi kuitenkin anteeksipyynnön Facebookissa

– Olen pahoillani tunteettomista kommenteistani. Ne eivät heijasta sitä, että haluan kunnioittaa kaikkien ihmisten ideologioita ja uskomuksia. Ymmärrän, että se, mitä sanoin, loukkasi ihmisiä, eikä se ollut tarkoitukseni. Pyydän vilpittömästi anteeksi transsukupuolisten ihmisten yhteisöltä ja kaikilta, joita loukkasin, Santana kirjoitti. 

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Santana kertoi julkaisussaan, että hänen henkilökohtainen tavoitteensa on kehittyä joka päivä.

– Planeettamme on vapaan tahdon paikka ja meille kaikille on annettu tämä lahja. Aion nyt mennä kohti tavoitetta olla onnellinen ja pitää hauskaa ja kehottaa kaikkia uskomaan, mihin haluaa uskoa ja seurata sydämiään ilman pelkoa. Vaatii rohkeutta kasvaa ja loistaa sellaisena kuin on ja olla aito, oikea ja autenttinen. Me kasvamme ja opimme loistamaan rakkaudesta ja kehuista. Viettäkää mahtavaa eloa. Rauhaa, Santana päätti kirjoituksensa. 

Santana ehti myös poistaa anteeksipyyntönsä, mutta tällä hetkellä se on jälleen näkyvissä Facebookissa. Santana on myös lisännyt toisen päivityksen, jonka voisi tulkita liittyvän samaan aiheeseen. 

– Jokainen on merkityksellinen ja korvaamaton, Santana kirjoitti. 

Tähden kommentit tulevat keskellä Yhdysvaltojen transvastaisten lakien aaltoa, jonka tarkoituksena on erityisesti rajoittaa transnuorten sukupuolta vahvistavaa hoitoa. 

Transfobisia kommentteja on ilmaissut viime aikoina myös rockmuusikko Alice Cooper, joka kutsui Stereogumin haastattelussa 23. elokuuta sukupuolta vahvistavaa hoitoa ”muotivillitykseksi” ja sanoi, että hänen mielestään ”keskustelu transyhteisön ympärillä on absurdia”.

Lue myös:

    Uusimmat