Iranissa pidätetty Britannian suurlähettiläs kiistää osallistuneensa mielenosoitukseen

Iranissa eilen pidätetty Britannian suurlähettiläs kiistää ottaneensa osaa mielenosoitukseen Teheranissa.

Suurlähettiläs Rob Macaire kirjoittaa Twitterissä, että hän osallistui lentotragedian uhrien muistotilaisuuteen.

Muistotilaisuus pidettiin paikallisen yliopiston luona. Brittimedian mukaan tilaisuus muuttui kuitenkin nopeasti mielenosoitukseksi.

–  Halusin ottaa osaa, osa uhreista oli Britannian kansalaisia. Lähdin paikalta viiden minuutin jälkeen kun jotkut alkoivat huutaa iskulauseita, Macaire tviittasi.

Macairen mukaan hänet pidätettiin puoli tuntia sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt alueelta. BBC:n mukaan suurlähettilästä pidettiin kiinniotettuna kolme tuntia.

Iranilta ei vielä virallista vastausta

Iran ei ole vielä kommentoinut suurlähettilään pidätystä, mutta lähellä Iranin vallankumouskaartia oleva Tasnim-uutistoimisto kertoo, että suurlähettilästä epäillään mielenosoituksen järjestämisestä ja radikaalin toiminnan provosoimisesta.

Britannian mukaan lähettilään pidättäminen rikkoo räikeästi kansainvälistä oikeutta. Yhdysvallat on vaatinut Irania pyytämään Britannialta anteeksi.

Myös EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell on arvostellut Iranin toimintaa ja kehottanut pyrkimään jännitteiden lieventämiseen.

Iranissa puhkesi eilen hallituksen vastaisia mielenosoituksia sen jälkeen, kun maan johto myönsi Iranin ampuneen vahingossa alas ukrainalaisen matkustajakoneen. Turman 176 kuolonuhrista neljä oli Britannian kansalaisia.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja