Iranin korkeimman johtajan siskontytär pidätettiin hallinnon vastustamisesta

4:52
Jo kuudelle kuolemantuomio Iranin mielenosoituksissa – Suomen suurlähetystö seuraa tilannetta huolestuneena

Iranin viranomaiset ovat pidättäneet maan korkeimman johtajan ajatollah Ali Khamenein sisarentyttären, kertoi hänen veljensä sunnuntaina.

Farideh Moradkhani on tunnettu Iranin nykyhallinnon vastustaja, joka on ollut aikaisemminkin vankilassa toimiensa vuoksi. 

Farideh Moradkhanin veli Mahmoud Moradkhani pani sosiaaliseen mediaan lauantaina linkin siskonsa tekemään videoon, jossa tämä arvosteli Iranin nykyistä johtoa kovin sanoin.

– Vapaat ihmiset, olkaa kanssamme. Vaatikaa hallituksianne lopettamaan tämän murhanhimoisen ja lapsia tappavan hallinnon tukeminen, Farideh Moradkhani sanoo videolla.

Oppositiolähteiden mukaan Farideh Moradkhani pidätettiin keskiviikkona, kun hän meni syyttäjän luo vastaamaan syytteisiin. Hänet oli päästetty vapaaksi takuita vastaan huhtikuussa, mutta nyt hän saattaa joutua vankilaan kärsimään 15 vuoden tuomiotaan.

Viikkokausia Iranissa jatkuneissa mielenilmauksissa on saanut surmansa ainakin 416 ihmistä ja 14  000 on pidätetty, kertovat oppositiolähteet.

Katso myös: CNN:n raportti paljastaa: Mielenosoittajia kidutetaan ja raiskataan Iranissa – "He valitsevat naisista kauneimmat"

6:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja