Mainos

Iran vakuuttaa neuvotteluhalujaan

Indonesiassa parhaillaan vieraileva Iranin presidentti on painottanut jälleen, ettei maan ydinohjelma tähtää ydinaseen valmistukseen.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sanoo, että Iran on "valmis vuoropuheluun kenen kanssa tahansa". Indonesiassa vieraileva Ahmadinejad toisti paikallisen televisioyhtiön suorassa haastattelussa jälleen kerran, että Iranin ydinohjelma on rauhanomainen eikä tähtää ydinaseen valmistukseen.

Ahmadinejad sanoi olevan naurettavaa, että maat joilla itsellään on ydinaseita painostavat Irania luopumaan ydinenergian kehitystyöstä.

Iran sai eilen tukea Indonesian, maailman väekkäimmän muslimimaan, presidentiltä Susilo Bambang Yudhoyonolta. Yudhoyonon mukaan Indonesia uskoo Iranin rauhanomaisiin tarkoitusperiin ja että kiista voidaan ratkaista diplomatian keinoin. Hän myös tarjoutui välittämään kiistassa.

Iranin presidentin viisipäiväisen vierailun tarkoituksena on tiivistää maiden taloussuhteita.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan kehotti eilen osapuolia malttiin Iranin ydinohjelmasta syntyneessä kiistassa. Yhdysvallat puolestaan on sanonut antavansa eurooppalaisille liittolaisilleen muutaman viikon aikaa tehdä Iranille ehdotus, joka saisi Iranin luopumaan kiistellystä ydinohjelmasta.

Turvallisuusneuvoston jäsenmaat eivät päässeet tällä viikolla yksimielisyyteen Irania koskevasta päätöslauselmasta. Turvallisuusneuvoston viiden pysyvän jäsenmaan ja Saksan edustajat aikovat jatkaa 19. tätä kuuta Lontoossa neuvotteluja Iranin taivuttamisesta luopumaan ydinohjelmasta.

(MTV3-STT–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.