Iran on teloittanut Yhdysvalloille vakoilusta tuomitun miehen

Iran on teloittanut vakoilusta tuomitun miehen, paikallinen oikeuslaitos kertoo. Mahmoud Mousavi Majd oli tuomittu vakoilusta Yhdysvalloille ja Israelille.

Majd työskenteli kääntäjänä Syyriassa, missä hän teki yhteistyötä Iranin armeijan joukkojen kanssa.

Hänen kerrotaan välittäneen tietoja Yhdysvalloille iranilaiskenraali Qassem Suleimanin sijainnista. Yhdysvallat surmasi Suleimanin lennokki-iskussa Irakissa tammikuussa.

Teloitukset liittyvät vakoiluringin pidätyksiin

Iran teloitti viime viikolla myös toisen vakoilusta tuomitun miehen, jonka väitetään myyneen tietoja maan ohjusohjelmasta Yhdysvalloille.

Reza Asgari oli työskennellyt puolustusministeriössä, ja eläkkeelle jäätyään hänen väitetään myyneen tietoja ohjuksista CIA:lle.

Helmikuussa annettiin samankaltainen tuomio Amir Rahimpourille, jonka kerrotaan myyneen tietoja Iranin ydinohjelmasta Yhdysvalloille.

Vuosi sitten heinäkuussa iranilaiset turvallisuusvirastot kertoivat pidättäneensä yhteensä 17 ihmistä epäiltynä yhteyksistä CIA:n vakoilurinkiin. Epäillyt pidätettiin vuoden 2018 maaliskuun ja vuoden 2019 maaliskuun välillä.Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut väitteiden olevan perättömiä.

Juttua korjattu kello 9:41. Korjattu, että miehen väitetään välittäneen tietoja maan ohjusohjelmasta, ei ydinohjelmasta.

Juttua täydennetty 9.47: Lisätty kappale "Teloitukset liittyvät vakoiluringin pidätyksiin"

Lue myös:

    Uusimmat