Mainos

Irakin shiiajohtaja ei taivu rauhanvetoomuksiin

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadri on tiettävästi linnoittautunut kannattajineen moskeijaan. Väkivaltaisuudet Moqtadan kannattajien ja liittouman joukkojen välillä leimahtivat viikonloppuna.

Väkivaltaisuudet ovat leimahtaneet eri puolilla Irakia viime päivinä.

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadri on hylännyt Irakin shiiamuslimien neuvoston vetoomuksen lopettaa väkivalta. Asiasta kertoi Yhdysvaltain väliaikaishallinnon jäsenen Mohammad Bahr al-Uloumin nimettömänä pysytellyt avustaja uutistoimisto Reutersille myöhään eilen.

Najafin kaupungin lähellä sijaitsevaan moskeijaan linnoittautunut Moqtada on myös kieltäytynyt ottamasta vastaan uskonnollisista ja heimojohtajista koostuvaa delegaatiota. Moqtada on tiettävästi linnoittautunut moskeijaan yhdessä aseistettujen kannattajiensa kanssa.

Irakin väliaikaishallinnon johtaja Paul Bremer totesi eilen, että Moqtada on "lainsuojaton, joka uhkaa Irakin turvallisuutta".

Väkivaltaisuudet Moqtadan kannattajien ja liittouman joukkojen välillä alkoivat viime viikonloppuna. Kahden päivän aikana väkivaltaisuuksissa eri puolilla Irakia on kuollut jo yli 70 ihmistä.

Qatar: Irak luisumassa sisällissotaan

Qatar varoittaa Irak olevan luisumassa sisällissotaan. Maan ulkoministerin sheikki Hamad bin Jassim al-Thanin mukaan Irakista on tulossa hedelmällistä maaperää terroristeille. Oatar on Yhdysvaltojen tärkeimpiä liittolaisia Lähi-idässä.

Väkivaltaisuudet Irakissa ovat lisääntyneet. Yhdysvaltain joukot ovat joutuneet suoriin taisteluihin shiamuslimien kanssa eri puolilla Bagdadia. Taisteluja kuvaillaan kiivaimmiksi varsinaisen sodan jälkeen. Lisäksi merijalkaväki on hyökännyt Fallujan kaupunkiin löytääkseen viime viikolla tapettujen amerikkalaissiviilien murhaajat.

Yhdysvallat harkitsee lisäävänsä joukkojensa määrää Irakissa, jos väkivaltaisuudet Irakissa vielä pahenevat. Yhdysvalloilla on nykyisin Irakissa noin 134 000 sotilasta.

(MTV3-Reuters-STT)

(Huomenta Suomi 06.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.