Mainos

Irakilaispoliitikko vuoti tietoa Iraniin

Irakissa parlamentin korvikkeeksi mainitun hallintoneuvoston jäsen on vuotanut arkaluontoista tietoa Iraniin, sanovat amerikkalaiset.

Amerikkalaisen CBS-kanavan iltauutisten mukaan Irakin hallintoneuvoston jäsenen Ahmed Chalabi olisi luovuttanut erittäin luottamuksellisia Yhdysvaltain tiedustelutietoja Iraniin. Korkea-arvoinen amerikkalaisvirkailija oli kertonut televisiokanavalle, että heillä on todisteita tietojen välittämisestä.

- Todisteet osoittavat, että Chalabi henkilökohtaisesti antoi iranilaisille tiedustelu-upseereille niin arkaluonteista tietoa, että se paljastuessaan voisi aiheuttaa amerikkalaisten kuolemia. Todisteiden sanotaan olevan aukottomia, kerrottiin uutislähetyksessä.

Tietoja ei ole vahvistettu. CBS kertoi, että Chalabin avustaja tyrmäsi syytökset järjettöminä. Hän piti niitä CIA:n yrityksenä pilata Chalabin maine. Irakin poliisi ja amerikkalaisjoukot tekivät toissayönä yllätysiskun Chalabin kotiin ja toimistoon Bagdadissa. Poliisi ja sotilaat takavarikoivat mm. tietokoneita ja osan arkistoa.

(MTV3-BBC-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.