Ruotsissa poltettiin taas Koraania: Seurauksena väkivaltainen mellakka

Ruotsin Malmössä poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä väkivaltaisen mellakan puhjettua mielenosoituksessa, jossa poltettiin Koraania. Lisäksi kymmenkunta ihmistä on otettu kiinni.

Mielenosoituksen oli järjestänyt aiemmista Koraanin polttamisistaan tunnettu Salwan Momika. Mielenosoituksessa oli paikalla noin 100–200 ihmistä.

Poliisin valvonnasta huolimatta tunnelma paikalla oli levoton. Koraania polttanutta Momikaa ja toista miestä heitettiin muun muassa kivillä ja pulloilla, kertoo uutistoimisto TT:n paikalla ollut kuvaaja. Useat ihmiset yrittivät myös päästä poliisien ohi.

Momika on toistuvasti polttanut Koraaneja julkisesti Ruotsissa. Useat muslimimaat ovat tuominneet Ruotsin tempausten takia.

Momikan toiminta on osaltaan johtanut siihen, että Ruotsin turvallisuustilanne on heikentynyt dramaattisesti. Elokuussa Ruotsin terroriuhan tasoa nostettiin toiseksi korkeimmalle tasolle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT on kertonut Ruotsin maahanmuuttoviraston tutkivan Momikan oikeutta oleskella Ruotsissa.

SVT:n mukaan viranomaiset ovat esittäneet irakilaiselle Momikalle useita valokuvia hänen menneisyydestään Irakissa. Kuvissa Momika nähdään muun muassa poseeraamassa ase kädessä militanttiryhmän riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat