iPhone SE nosti Applen markkinaosuutta länsimaissa – Windows-puhelinten osuudet rysähtivät

Applen iPhone-toimitukset ovat olleet laskussa tänä vuonna, mutta merkittävä osa heikkoudesta on peräisin Kiinasta. Suurissa EU5-maissa sekä Yhdysvalloissa iPhonen markkinaosuus koko älypuhelinmyynnistä nousi huhti-kesäkuussa vuotta aiemmasta, kertovat Kantar Worldpanelin tuoreet tilastot.

Sekä Androidin että Applen markkinaosuuden kasvulle tilaa useimmilla markkinoilla on tosin tehnyt Windows-puhelinten hurja myynnin ja markkinaosuuden romahdus. Windows-puhelinten markkinaosuus suurissa EU5-maissa romahti 10 prosentista 4,5 prosenttiin. Samalla Android-puhelinten osuus kasvoi 5,5 prosenttiyksiköllä 76,8 prosenttiin ja iPhonen 0,7 prosenttiyksiköllä 18,2 prosenttiin.

EU5-maista perinteisesti Espanjassa ja Italiassa iPhonen asema on heikoin ja iPhone myös menetti osuuttaan näissä yhä nytkin. Espanjassa Android-puhelinten osuus on jo huikeat 91,2 prosenttia myynnistä.

Kantarin mukaan uusi iPhone SE oli Isossa-Britanniassa myydyin puhelin huhti-kesäkuussa. Applen osuus nousikin 3,1 prosenttiyksiköllä 37,2 prosenttiin Brittien älypuhelinmyynnistä. Myös Android kasvatti osuuttaan 4,1 prosenttiyksiköllä – häviäjiä olivat ketkäs muukaan kuin Windows-puhelimet.

Yhdysvalloissa puolestaan iPhone 6s ja 6s Plus -kaksikko pesi niukasti 15,1 prosentin osuudellaan Samsungin Galaxy S7 ja S7 edge -kaksikon, jotka vastasivat 14,1 prosentista älypuhelinmyyntiä. iPhone SE oli kolmanneksi myydyin 5,1 prosentin osuudella. Yhdysvallat oli ainoa Kantarin raportoima alue, jossa Android menetti markkinaosuuttaan – joskin hyvin niukasti 0,6 prosenttiyksikköä 65,5 prosenttiin.

Applen Kiinan vaikeudet näkyvät sen osuuden laskuna suurella markkinalla 19,7 prosentista 17,9 prosenttiin. Kantar huomauttaa, että iPhone SE kärsi vielä toimitusvaikeuksista neljänneksen aikana, mikä voi ennakoida sen myynnin hyvää jatkumista myös kuluvalla neljänneksellä. Lisäksi Applen markkinaosuus on tyypillisesti huipussaan aina loppuvuodesta uusien iPhone-mallien julkaisun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja